Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

Η Θεσσαλονίκη στον Ελευθερίο Βενιζέλο!


Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, εκπροσωπούμενος απο τον Αντιδήμαρχο Ποιότητας Ζωής, Κωνσταντίνο Ζέρβα, βρέθηκε κατόπιν πρόσκλησης απο την Περιφερειακή ενότητα Χανίων, τον Δήμο Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών ''Ελευθέριος Βενιζέλος'', στα Χανιά, στα πλαίσια των επετειακών εκδηλώσεων για τον θάνατο του Ελευθερίου Βενιζέλου, που πραγματοποιήθηκαν στις 30 και 31 Μαρτίου. Στις 31 Μαρτίου, ο κ. Ζέρβας, κατέθεσε στεφάνι στους τάφους των Ελευθέριου και Σοφοκλή Βενιζέλου, στον Προφήτη Ηλία Χανίων, παρουσία εκπροσώπων της κυβέρνησης, του κοινοβουλίου και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Κατα την διάρκεια των εκδηλώσεων, απονεμήθηκε στον Δήμο Θεσσαλονίκης τιμητική πλακέτα για την επιτυχή συνεργασία του στην πραγματοποίηση της έκθεσης με θέμα: ''Οι Βαλκανικοί πόλεμοι: έναρξη του ελληνικού 20ού αιώνα'' που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη, τον περασμένο Δεκέμβριο και έλαβε χώρα στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια απο την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

''Ο τόπος έχει ανάγκη απο μια ηγετική μορφή, όπως αυτή του Ελευθερίου Βενιζέλου, που σε αντίστοιχες στιγμές εθνικής κρίσης και εθνικής απαισιοδοξίας έδωσε όραμα, προοπτική και αποτέλεσμα'' τόνισε ο κ. Ζέρβας, αναφερόμενος στην προσφορά του Κρητικού Πολιτικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: