Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ο Δήμος Παύλου Μελά για τα μεταλλεία χρυσού!


Την αλληλεγγύη προς τους κατοίκους που αντιδρούν στα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική, το Κιλκίς και στον Έβρο, εκφράζει ο Δήμος Παύλου Μελά, με  ψήφισμα συμπαράστασης, που εξέδωσε κατά πλειοψηφία, το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου.

Αναλυτικά το ψήφισμα έχει ως εξής:

Παίρνοντας υπόψη :
1. Τις διαδικασίες που δρομολογούνται εδώ και χρόνια για το ξεπούλημα του ορυκτού πλούτου της χώρας στα χέρια των πολυεθνικών, όπως συμβαίνει με τα μεταλλεία χρυσού στην Χαλκιδική , στον Έβρο και στο Κιλκίς.
2. Την παραχώρηση του χρυσού στην εταιρεία ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ , που ο στόχος που έχει είναι να κερδίσει γρήγορα και την ίδια ώρα θα προκαλέσει μεγάλη καταστροφή στη Χαλκιδική, στο Νομό Έβρου και στο Κιλκίς. Καταστροφή που θα είναι και οικονομική και περιβαλλοντική διότι δίνοντας προτεραιότητα σε μια τέτοια επένδυση και μάλιστα με όρους κερδοφορίας, που σημαίνει ότι δεν πρόκειται να παρθούν περιβαλλοντικά μέτρα, ταυτόχρονα προσδιορίζει τη φυσιογνωμία μας περιοχής που έχει αναπτυξιακές δυνατότητες.
3. Τις δικαιολογημένα οξύτατες αντιδράσεις των κατοίκων όπως εκφράστηκε με τις πάνδημες κινητοποιήσεις στην Χαλκιδική και τον Έβρο, αλλά και τα ψηφίσματα και τις αποφάσεις των φορέων όπως Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια , Σωματεία και άλλοι μαζικοί φορείς.
4. Την εκτεταμένη χρήση βίας, και την τρομοκρατία σε βάρος των μαθητών και όλου του λαού της Χαλκιδικής με πρόσχημα την προβοκατόρικη και κατευθυνόμενη επίθεση κουκουλοφόρων στις Σκουριές.
Προτείνει στο δημοτικό συμβούλιο να ψηφίσει τα παρακάτω:
α) Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγωνιζόμενους κατοίκους των περιοχών αυτών και απαιτεί να σταματήσουν οι διώξεις και η τρομοκρατία.
β) Τάσσεται ενάντια στο ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής τους ορυκτού πλούτου της περιοχής, που θα εξασφαλίσει υπερκέρδη στου επενδυτές είτε αφορά Έλληνες είτε ξένους επενδυτές, και θα επιφέρει ανεπίστρεπτες καταστροφές στο περιβάλλον.
γ) Απαιτεί να σταματήσουν τώρα οι διαδικασίες ξεπουλήματος του πλούτου της χώρας μας, ο οποίος ανήκει σε όλο το λαό.
δ) Θεωρούμε ότι σε αυτό το ζήτημα πρέπει να υπάρχει συμπαράταξη όλου του λαού από τον Έβρο έως την Κρήτη, γιατί ο χρυσός δεν είναι ένα τοπικό ζήτημα, αφορά όλη την χώρα και όλους τους εργαζόμενους.
ε) Επειδή και στην περιοχή μας δρομολογούνται διαδικασίες ξεπουλήματος των ελεύθερων χώρων, όπως των πρώην στρατοπέδων, δηλώνουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτές τις προοπτικές, και καλούμε την Κυβέρνηση ούτε καν να σκέφτεται τέτοιες λύσεις γιατί θα βρει το Λαό της περιοχής μας απέναντί της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: