Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Ο Σίμος Δανιηλίδης στα αρχαία της Βενιζέλου


Ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, κ. Σίμος Δανιηλίδης, με την ιδιότητα του προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕΔ-ΚΜ),  επισκέφτηκε το εργοτάξιο της ΜΕΤΡΟ ΑΕ στο σταθμό της Βενιζέλου επικεφαλής κλιμακίου δημάρχων και δημοτικών συμβούλων, με σκοπό την πληρέστερη ενημέρωση των αιρετών πάνω σε ένα ''κορυφαίο και μείζον θέμα'', όπως το χαρακτήρισε, και το οποίο απειλεί να διχάσει την τοπική κοινωνία και τους φορείς της προκαλώντας αρνητικές επιπτώσεις στην εξέλιξη του όλου έργου.




''Τα μοναδικής και σπουδαίας αξίας αρχαιολογικά ευρήματα που έφεραν στην επιφάνεια οι εργασίες για την κατασκευή του σταθμού του μετρό στη Βενιζέλου, πρέπει να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο τρόπο τόσο προς όφελος της ανάδειξης των ίδιων των ιστορικών ευρημάτων, όσο και της πόλης και της περιοχής γενικότερα. Τα όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως εκφράζονται μέσα από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, θα πάρουν σαφή θέση εφόσον χρειαστεί, κάτι που μπορεί να γίνει πλέον μετά τη σαφή κι ολοκληρωμένη εικόνα που αποκομίσαμε κατά την επίσκεψή μας στο συγκεκριμένο χώρο... Το θέμα είναι μείζον και κυρίαρχο, απασχολεί την επιστημονική κοινότητα αλλά ταυτόχρονα και την αυτοδιοικητική οικογένεια. Βρισκόμαστε ενώπιον κορυφαίων αρχαιολογικών ευρημάτων κι έχουμε χρέος όχι μόνο τα προστατέψουμε αλλά και να τα αναδείξουμε. Υπάρχει, όμως, και η αδήριτη ανάγκη της ταχύτερης το δυνατόν ολοκλήρωσης του έργου του μετρό. Έτσι, το κορυφαίο όργανο των δήμων στην Κεντρική Μακεδονία δεν μπορούσε να μείνει παρατηρητής των εξελίξεων. Γι’ αυτό επιδιώξαμε και ζητήσαμε επί τόπου ενημέρωση των εκπροσώπων των δήμων, κάτι που έγινε κι ευχαριστούμε τους υπευθύνους της ΜΕΤΡΟ ΑΕ και της 9ης ΕΒΑ''  ήταν η πρώτη δήλωση του κ. Δανιηλίδη.




 Να σημειωθεί ότι η ενημέρωση, του προέδρου της ΠΕΔ-ΚΜ και του κλιμακίου δημάρχων και δημοτικών συμβούλων που τον συνοδεύανε, απο τους υπεύθυνους αρχαιολόγους και τα στελέχη της κατασκευάστριας εταιρίας,  διήρκεσε πάνω από τρεις ώρες, με τους εκπροσώπους των δήμων να δηλώνουν συγκινημένοι απέναντι στη θέα των ιστορικών ευρημάτων.

''Με πολύ μεγάλη συγκίνηση και χαρά απολαύσαμε την παρουσίαση των 2.300χρονων αρχαιολογικών ευρημάτων που δίνουν άλλη διάσταση στην ιστορία και την εικόνα της πόλης μας. Πιστεύω ότι μπορούν και πρέπει να αναζητηθούν τρόποι για την άρση του αδιεξόδου έτσι ώστε και τα ευρήματα να αναδειχθούν με τον καλύτερο τρόπο και οι εργασίες του μετρό να επιταχυνθούν»'', πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο κ.Δανιηλίδης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο το θέμα να συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της ΠΕΔ-ΚΜ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: