Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ο Δήμαρχος Δυρραχίου στην Θεσσαλονίκη!

Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Δυρραχίου Βανγκιούς Ντάκο.
 
 
 
Την κοινή τους πρόθεσή για την βελτίωση και την τόνωση της συνεργασίας Θεσσαλονίκης-Δυρραχίου, σε τουριστικό, πολιτιστικό και επιχειρηματικό επίπεδο εξέφρασαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ο Δήμαρχος Δυρραχίου, Βανγκιούς Ντάκο, στην εθιμοτυπική συνάντηση του τελευταίου, στο Γραφείο του Δημάρχου Θεσσαλονίκης.
 
''Οι σχέσεις μεταξύ των αδελφοποιημένων πόλεων πρέπει να είναι ουσιαστικές και όχι τυπικές και να εκφράζονται μέσω υλοποίησης δράσεων και προγραμμάτων με κοινό όφελως'' τόνισε ο κ. Μπουτάρης, αναφέρωντας, πως  μ’ αυτόν τον τρόπο ενισχύονται οι δεσμοί ενώ παράλληλα εξομαλύνονται οι όποιες διαφορές.
 
Την προσδοκία τους για ανάπτυξη δράσεων Θεσσαλονίκης-Δυρραχίου μέσα στο 2013 εξέφρασαν αμφότεροι οι Δήμαρχοι.
 
Επίσης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης εξέφρασε την βεβαιότητά πως οι πολίτες του Δυρραχίου που διαμένουν στην Θεσσαλονίκη, θα ανταποκριθούν θετικά στις εκδηλώσεις στα πλαίσια της Ευρωπαικής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014.
 
Απο την μεριά του, ο κ. Ντάκο, εξέφρασε την προσδοκία του για ανάπτυξη κοινών δράσεων μέσα στο 2013 για την τόνωση των αγορών των δύο πόλεων, την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων με θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
 
Επιπλέον, ζήτησε ενημέρωση για θέματα πολεοδομίας και κυκλοφοριακού απο τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ως κατάλληλα παραδείγματά για τον δήμο του.
 
 


 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: