Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Μια ανάσα απο την ασφυξία της κρίσης!


Το Κέντρο Στήριξης της Απασχόλησης και της Επιχειρηματικότητας των Γυναικών ''Εργάνη'', σε συνεργασία με το δήμο Νεάπολης-Συκεών, άρχισε να υλοποιεί κοινωνικές δομές για την αντιμετώπιση των συνθηκών φτώχιας, μέσω του προγράμματος ''Κοινωνικές Δομές Αντιμετώπισης της Φτώχειας στο Δήμο Νεάπολης-Συκεών'', που εγκρίθηκε από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, στο πλαίσιο του Ε.Υ.Δ.Ε.Π. ''Ανάπτυξη Ανθρωπίνου Δυναμικού'', το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, προσπαθόντας να δώσει μια ανάσα, στην άβυσσο της φτώχειας, της ανέχειας, της αβεβεαιότητας, σε άτομα που πλήττονται από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης. Μέχρι στιγμής, για την παροχή των υπηρεσιών που προωθεί το πρόγραμμα, έχουν προσληφθεί 24 άτομα κάτω των 30 ετών για τη στελέχωση των δομών.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα αποβλέπει στην ανακούφιση, αυτών των ατόμων, επιχειρώντας να δώσει λύσεις στις πιο βασικές ανάγκες, όπως τη σίτιση, τα καθημερινά είδη τροφίμων, ρουχισμού, καθαριότητας και υγιεινής, τα φάρμακα και την παροχή υπηρεσιών χωρίς χρήματα (ανταλλακτική οικονομία) μεταξύ των κατοίκων, του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

 Οι ομάδες των άμεσα ωφελουμένων του έργου είναι άστεγοι, άποροι και άνεργοι, ενώ οι κοινωνικές δομές που λειτουργούν είναι οι εξής:

* Κοινωνικό Παντοπωλείο: Στεγάζεται στο ισόγειο του δημοτικού καταστήματος επί της οδού Αγ. Στεφάνου 26 στη Δ.Ε. Νεάπολης.
* Δομή παροχής συσσιτίων: Στεγάζεται στον Ιερό Ναό Αγίων Θεοδώρων και Αγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας επί της οδού Καυκάσου στη Δ.Ε. Συκεών.
* Κοινωνικό Φαρμακείο: Στεγάζεται στο δεύτερο όροφο του δημοτικού καταστήματος επί της οδού Αγ. Στεφάνου 26, στη Δ.Ε. Νεάπολης.
* Δημοτικός Λαχανόκηπος: Έχει την έδρα του στο δημοτικό κατάστημα της Δ.Ε. Πεύκων (Ειρήνης 19).
* Τράπεζα Χρόνου: Πρόκειται για ένα δίκτυο ανταλλαγής υπηρεσιών και γνώσεων και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Εργάνη» στην οδό Καραβαγγέλη 1, στη Δ.Ε. Συκεών.
* Γραφείο Διαμεσολάβησης: Σκοπός του είναι η παροχή πληροφόρησης και υπηρεσιών διευκόλυνσης σχετικά με τις υπηρεσίες που προσφέρουν οι κοινωνικές δομές και στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Κέντρου «Εργάνη» στην οδό Καραβαγγέλη 1, στη Δ.Ε. Συκεών.
Ωφελούμενοι των κοινωνικών δομών μπορούν να είναι κάτοικοι του δήμου Νεάπολης-Συκεών που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας ή απειλούνται με φτώχεια, και ως τέτοια άτομα νοούνται οι εξής κατηγορίες:
Ανασφάλιστα άτομα με πολύ χαμηλό ετήσιο εισόδημα
• Άτομα που διαθέτουν βιβλιάριο απορίας
• Μακροχρόνια άνεργοι και άνεργες άνω των 45 ετών
• Μέλη οικογενειών που πλήττονται με πολλαπλή ανεργία
• Άνεργοι και άνεργες μονογονείς
• Άνεργοι και άνεργες μέλη οικογενειών πολυτέκνων
• Άνεργοι και άνεργες μέλη οικογενειών που υποστηρίζουν αναπήρους ή χρόνια ασθενείς
• Άτομα με πολύ χαμηλό εισόδημα


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
-Κέντρο «Εργάνη» - Καραβαγγέλη 1, Συκιές - Τηλ.: 2310.621166
-Συμβουλευτικός Σταθμός Δ.Ε. Συκεών - Δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών-
Τηλ.: 2313.313151

Δεν υπάρχουν σχόλια: