Σάββατο 6 Απριλίου 2013

Ο Κράβαρικ στο ΙΕΚ Ακμή!



Την ευκαιρία να δουν από κοντά τον διεθνή παίκτη και προπονητή, πλέον, του βόλεϊ, Αντρέι Κράβαρικ, είχαν οι σπουδαστές γενικής και αθλητικής δημοσιογραφίας του ΙΕΚ ΑΚΜΗ, σε ειδική εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε για το λόγο αυτό, στο θέατρο ''Μέγας Αλέξανδρος'' των κεντρικών εγκαταστάσεων του ΙΕΚ ΑΚΜΗ στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, οι σπουδαστές είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τον Αντρέι Κράβαρικ, να εκφράσουν τις απορίες τους αλλά και να προσεγγίσουν τον αθλητισμό από την πλευρά του coach καθώς ο διεθνής αθλητής αυτό το διάστημα εκτελεί χρέη προπονητή στην ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή.





Ο γεννημένος στη Piestany της Σλοβακίας στις 28 Ιουλίου του 1971 παίκτης και στο πλαίσιο της δίωρης επίσκεψής του στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ, άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις ερωτήσεις των σπουδαστών ενώ μιλώντας για την πορεία του δεν δίστασε να αναφερθεί μεταξύ άλλων, στις συνθήκες κάτω από τις οποίες αναπτύχθηκε ο αθλητισμός στην κομμουνιστική Σλοβακία: ''Ο αθλητιμός,γενικά, αλλά και κάθε άθλημα στην Σλοβακία είχε όλες τις απαιτούμενες συνθήκες, υλικοτεχνική υποστήριξη, προπονητική υποστήριξη κ.α. Το λάθος ήταν που δεν μπορούσαν αθλητές απο άλλες χώρες να έρθουν στο Σοβιετικό Μπλόκ, αλλά ούτε το αντίστροφο με αποτέλεσμα το επίπεδο να πέσει. Αυτό φάνηκε μετά το 1989''.  


Αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες στις μέρες μας λόγω κρίσης:'' Παλιά υπήρχαν πολλοί μικροί σπόνσορες και το ταμείο της ομάδς γέμιζε, μετά οι σπόνσορες μειώθηκαν στε 2-3 μεγάλους, οι οποίοι έδιναν τόσα λεφτά όσα χρειάζονταν για να διαφημιστούν, τώρα δεν υπάρχουν σπόνσορες που με τα λεφτά τους θα μπορέσεις να χτίσεις ομάδα. Το πμάτζετ που είχε η ομάδα του Ηρακλή το 2005 ήταν 3.000.000 ευρώ! Τώρα ο Ολυμπιακός που είναι η καλύτερη ομάδα στο βόλει, έχει μπάτζετ 700.000ευρώ''. 

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην πορεία της ομάδας του βόλεϊ του Ηρακλή και επεκτάθηκε, αναλύοντας τεχνικά ζητήματα, που αφορούν στην Εθνική Ομάδα Βόλεϊ.

Μετά το τέλος της συζήτησης, ο Αντρέι Κράβαρικ φωτογραφήθηκε με τους σπουδαστές και αποχώρησε με τις καλύτερες εντυπώσεις από τη συνάντηση.

Σημειώνεται, πως ο Αντρέι Κράβαρικ απέκτησε την ελληνική υπηκοότητα το 2003 και το 2004 που η ΔΟΕ επικύρωσε την αλλαγή της, άνοιξε ο δρόμος για να αγωνιστεί με την Εθνική Ελλάδος στην Ολυμπιάδα της Αθήνας. Πριν τη συμμετοχή τους στους «πρώτους» αγωνίστηκε κατά σειρά με τις εξής ομάδες: Μπρατισλάβα (1986-1994), ΠΑΟΚ (1994-95), Εθνικός Αλεξανδρούπολης (1995-96), Ηρακλής (1996-97), Αρης (1997-98), Μοντικιάρι (1998-99), Ηρακλής (1999-2007).

Δεν υπάρχουν σχόλια: