Κυριακή 14 Απριλίου 2013

''Τ' Αρμούρη ο Υιόν'' στον Παύλο Μελά!


Το θεατρικό εργαστήρι του δήμου Παύλου Μελά, (εφηβικό-παιδικό τμήμα Πολίχνης) σε σκηνοθεσία Βάσως Παπαχαραλάμπους θα παρουσιάσει, σε πανελλήνια πρώτη, ένα από τα σημαντικότερα βυζαντινά γραπτά μνημεία των μεσαιωνικών ακριτικών ασμάτων του 9ου αιώνα "Τ' Αρμούρη ο Υιόν".



Όπως επισημαίνει ο πρώτος εκδότης, Ερρίκος Γκρεγκουάρ, το Άσμα του Αρμούρη ανήκει και αυτό στον κύκλο των τραγουδιών που περιγράφουν τα κατορθώματα των υπερασπιστών του Αμορίου της Φρυγίας, με τη διαφορά ότι αναφέρεται κυρίως στην εκδίκηση του Μιχαήλ Γ΄ (όταν ανέκτησε το κάστρο του Αμορίου κι έδιωξε τους Άραβες από τον Ευφράτη). Είναι το μόνο τραγούδι που σώθηκε ολόκληρο στη γραπτή παράδοση. Πράγματι, έχουμε χειρόγραφα που παραδίδουν το ποίημα στην Κάρπαθο και στην Κύπρο, ενώ βρέθηκε ένα ελληνικό του 15ου αιώνα στη Μόσχα που περιέχει ολόκληρο το ποίημα.

Η παρουσίαση του έργου θα πραγματοποιηθεί:
Σάββατο 13 Απριλίου, στο Κέντρο Πολιτισμού "Χρήστος Τσακίρης"
Κυριακή 14 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο "Έλλη Παπαπαναγιώτου"
Σάββατο 20 & Κυριακή 21 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο "Έλλη Παπαπαναγιώτου"



Οι θεατές καλούνται απο τον Δήμο Παύλου Μελά στα πλαίσια της κοινωνικής αλληλεγγύης, να φέρουν αντί εισιτηρίου τρόφιμα μακράς διάρκειας για την ενίοσχυση του Κέντρου Διάθεσης Ειδών & Τροφίμων.
9 μμ, ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
πληροφορίες: 2313.302.936, 834, 911

Δεν υπάρχουν σχόλια: