Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Οι Λαζαρίνες υπερ της αγοράς της Θεσσαλονίκης!


Με στόχο την στήριξη την αγοραστική κίνηση στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Θεσσαλονίκης και το Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης θα διοργανώσουν Πολιτιστικές εκδηλώσεις με αφορμή τις ημέρες του Πάσχα.

Όπως παρουσιάστηκε σε κοινή συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα παρουσία του δημάρχου Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη, του Προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, κ. Μιχάλη Ζορπίδη και του Αντιδημάρχου Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης του Δήμου, κ. Χασδάι Καπόν, υπο την ευθύνη του Κοινωφελούς μη κερδοσκοπικού Οργανισμού ''Τέχνη Ζωής'', θα πραγματοποιηθούν οι συγκεκρημένες εκδηλώσεις, που θα λάβουν χώρα απο το Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 8 το πρωί μέχρι της 8 το βράδι στο πεζοδρομημένο τμήμα της οδού τηςΑγίας Σοφίας.

Επικουρικά της όλης προσπάθειας, τα καταστήματα που βρίσκονται στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας και στις οδούς Καρόλου Ντήλ, Αγίας Θεοδώρας, Γεωργίου Σταύρου, Μακένζυ Κίνγκ, Ικτίνου - Ζεύξιδος, Παύλου Μελά και Π.Π.Γερμανού θα προχωρήσουν σε εκπτώσεις των προιόντων τους.

Αναλυτικά το πρόγραμμα θα έχει:

  • Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου των ''Λαζαρίνων'': νεαρά κορίτσια με παραδοσιακά φορέματα θα τραγουδούν τα κάλαντα του Λαζάρου και θα διανέμουν έντυπα με πληροφορίες για το έθιμο.
  • 30μελή χορωδία Ιεροψαλτών, του συλλόγου Ιεροψαλτών Θεσσαλονίκης ''Λυκούργος Πετρίδης'', υπο την διεύθυνση του πρωτόψαλτου και χοράρχου κ. Δημητρίου Αθανασιάδη, θα ψάλλουν βυζαντινούς εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας.
  • 25.000 αυγά θα διατεθούν, πάνω σε ειδικούς πάγκους και κατασκευές για να βαφτούν απο μικρούς και μεγάλους με οικολογικά χρώματα.
  • Προσφορά νηστίσιμων κερασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: