Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Συνάντηση Μπουτάρη - Παρχαρίδη!



Μια συνάντηση - συμφωνία είχε σήμερα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης με τον Πρόεδρο της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Γεώργιο Παρχαρίδη.

Κατα την διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες συμφώνησαν να αφήσουν πίσω τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος, μεταξύ Δήμου Θεσσαλονίκης και Ομοσπονδίας. Επίσης, συμφώνησαν σε πλήθως θεμάτων κυρίως:
  • Στην παραχώρηση υλικοτεχνικής βοήθειας, πέραν της παραχώρησης της Πλατείας Αγίας Σοφίας, απο πλευράς Δημου, για την πραγματοποίηση της τελετής μνήμης  για την Γενοκτονία των Ποντίων, της 19ης Μαίου.
  • Στην δημιουργία Πάρκου Ποντιακού Ελληνισμού, στην περιοχή της Αρετσού ( όρια Δήμων Καλαμαριάς και Θεσσαλονίκης)
  • Την υποστήριξη και την συμμετοχή της Νεολαίας, της Παμποντιακής Ομοσπονδίας, στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο των ενεργειών, για την Ευρωπαική πρωτεύουσα Νεολαίας, για το 2014.
  • Το απο κοινού αίτημα, προς το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, για την παραχώρηση του παλιού κυβερνείου στην Αρετσού, με στόχο την δημιουργία Κέντρου Απανταχού Ελληνισμού.
Για αυτό τον σκοπό, συμφωνήθηκε και η σύσταση Επιτροπής αποτελούμενης απο τον κ. Παρχαρίδη, δημάρχους και φορείς της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: