Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Δωρεάν νηστίσιμο πρωινό!



Από την Τρίτη 23 Απριλίου τέθηκε σε ισχύ η εφαρμογή της παιδαγωγικής δράσης του Δήμου Παύλου Μελά, "Νηστίσιμο Πρωινό" σε 800 περίπου παιδιά όλων των παιδικών σταθμών του δήμου. εν όψει του Πάσχα. Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα με το οποίο γονείς και παιδιά παίρνουν μαζί το πρωινό.

Το κολατσιό περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ταραμά, ελιές, παστέλι και χειροποίητο ελιόψωμο. Η δράση ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου και υλοποιείται από τον Κοινωνικό Οργανισμό του Δήμου. Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 11 παιδικοί σταθμοί της περιοχής.

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του προγράμματος ''σύσφιξης σχέσεων ανάμεσα σε γονείς και σχολική κοινότητα'' οι παιδικοί σταθμοί ανοίγουν από σήμερα τις πύλες τους για να υποδεχθούν για ένα πρωινό τους γονείς.
 
''Η κίνησή μας έχει συμβολικό χαρακτήρα, είναι πράξη αλληλεγγύης προς τα παιδιά και τις οικογένειές τους και σκοπό έχει να αναθερμάνει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των μελών της κοινωνίας. Ενδυναμώνουμε καθημερινά τις κοινωνικές δομές του δήμου μας προκειμένου να στηρίξουμε όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τις οικογένειες και τους γονείς σε μια εποχή κρίσης και έντονων κοινωνικών προβλημάτων'' δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.
 
Οι επισκέψεις των γονέων θα πραγματοποιηθούν ως εξής:
23/04/2013 στους Παιδικούς Σταθμούς «Χρωματούπολη», «Ουράνιο Τόξο», «Ρόδι»
26/04/2013 στους Παιδικούς Σταθμούς «Χαμόγελα», Ηλιαχτίδα», «Αερόστατο»
29/04/2013 στους Παιδικούς Σταθμούς «Σπιτάκι στο δάσος», «Αστεράκια», «Παραμυθόκοσμος»
30/04/2013 στους Παιδικούς Σταθμούς «Λαγουδάκια», «Γλαροπούλια».
Η παιδαγωγική αυτή δράση σχεδιάστηκε και τελεί υπό την επίβλεψη της Προέδρου του Κοινωνικού Οργανισμού, Χαράς Αμανατίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: