Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ο Άρης Ακριτίδης στον Ήλιο!


Μία σειρά από ψηφιακές εκτυπώσεις σε καμβά και σε χαρτί, με pop επιρροές και ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη συνθετική τους άξια, συνδυάζοντας στοιχεία χειρονομίας με pixel, raster και φιγούρες, περιλαμβάνει η πρώτη ατομική έκθεση του Άρη Ακριτίδη, που θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Νεάπολης-Συκεών ''ΗΛΙΟΣ'', από τις 11 έως και τις 30 Απριλίου 2013.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 11 Απριλίου, στις 8 μ.μ.

''τα έργα έχουν ως βάση μια η περισσότερες φωτογραφίες, με κύριο θέμα τις ανθρώπινες φιγούρες, που συντίθενται με ψηφιακές μιμήσεις χειρονομιών ή στάμπες διαφόρων μοτίβων. Πρόκειται για έναν ποπ μιμητισμό χειρονομιών στο ύφος ενός εξπρεσιονιστή. Τα ίχνη μεταμορφώνονται σε ψηφιακές απεικονίσεις μέσω σκάνερ ή φωτογραφικής μηχανής. Η γυναικεία μορφή παραμένει σταθερό σημείο αναφοράς σε πολλά από τα έργα, ενώ η παγίδα της προβλέψιμης ερμηνείας της μέσω στερεότυπων αποτελεί το απόλυτο σαρκαστικό παιχνίδι, την φάρσα μου μέσω της τέχνης'' σημειώνει ο ίδιος ο καλλιτέχνης.

Ο Άρης Ακριτίδης γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Eίναι απόφοιτος του τμήματος Ζωγραφικής της Σχόλης Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. (Εργαστήριο Ζωγραφικής Γιάννη Φωκά), έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με την καλλιτεχνική φωτογραφία.
Για περισσότερες πληροφορίες:
Ημέρες & Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή, 2 μ.μ. – 8 μ.μ.
-Πολιτιστικό Κέντρο Νεάπολης-Συκεών «ΗΛΙΟΣ»:
Λαγκαδά 120 & Δ. Κομνηνού, Νεάπολη - Τηλ.: 2310.533 544

Δεν υπάρχουν σχόλια: