Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Αυτοί είναι οι νεκροί Αμερικανοί ειδικοδυναμίτες της ενέδρας του Σαββάτου στο Αφγανιστάν



Ο Λοχίας πρώτης τάξης, Javier Jaguar Gutierrez από το Σαν Αντόνιο του Τέξας και ο λοχίας 1ης τάξης Antonio Rey Rodriguez από το Las Cruces του Νέο Μεξικό, είναι τα στελέχη των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της ενέδρας στο Αφγανιστάν που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο. Οι δυο τους άνηκαν στο Επιχειρησιακό Αποσπάσματα Alpha 7313, A Λόχο, 3ο Τάγμα, 7th Special Forces Group.



Ο Λοχίας Antonio Rey Rodriguez ήταν μέλος της Ομάδας Ειδικών Επιχειρήσεων-Alpha (SOT-A). Στρατολογήθηκε το 2009. Προσπάθησε και ολοκλήρωσε με επιτυχία το Πρόγραμμα Αξιολόγησης και Επιλογής Ranger (RASP) και μετατέθηκε στο 3ο Τάγμα Ranger του 75ου Συντάγματος. Το 2018 έγινε Cryptologic Linguist (Ισπανικά) και επιλέχτηκε να υποστηρίξει το 7ο SFG. Είχε ολοκληρώσει δέκα αποστολές σε εμπόλεμες ζώνες.



Ο Λοχίας Javier Jaguar Gutierrez στρατολογήθηκε το 2009 ως πεζικάριος. Το 2012, ολοκλήρωσε με επιτυχία την αξιολόγηση και επιλογή ειδικών δυνάμεων (Special Forces Assessment and Selection - SFAS) διάρκειας τριών εβδομάδων. Αποφοίτησε από το επόμενο μάθημα ειδικών δυνάμεων (Special Forces Qualification Course - SFQC) το 2015 ως διαβιβαστής. Αυτή ήταν η τρίτη του αποστολή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: