Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Κέντρο εκπαίδευσης για αγώνα σε υπόγειες εγκαταστάσεις και σήραγγες ζήτησε η JSOC



Η Διακλαδική διοίκηση ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ (Joint Special Operations Command (JSOC)), μέσω της Διοίκησης ειδικών επιχειρήσεων (United States Special Operations Command (USSOCOM ή SOCOM)) στην οποία υπάγεται, ζήτησε επισήμως την δημιουργία ενός κέντρου εκπαίδευσης ώστε τα στελέχη της να μπορούν να εκπαιδευτούν σε μάχη εντός υπόγειων εγκαταστάσεων και σηράγγων. 

Πολλοί δυνητικοί αντίπαλοι των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της Βόρειας Κορέας, του Ιράν, της Κίνας και της Ρωσίας,  χρησιμοποιούν αυτούς του τύπου εγκαταστάσεων για την προστασία των διοικητικών τους κέντρων και των αποθεμάτων όπλων μαζικής καταστροφής ή άλλων προηγμένων και κρίσιμων στρατιωτικών τους υποδομών.

Σύμφωνα με το έγγραφο το οποίο έφερε στην δημοσιότητα το the drive, η JSOC ζήτησε να τις παραχωρηθεί κατά το οικονομικό έτος του 2021 το ποσό των 14,4 εκατομμυρίων δολαρίων για τη δημιουργία αυτής της δομής, η οποία θα καλύπτει 19.200 τετραγωνικά πόδια.

Αξίζει να σημειωθεί εδώ πως μέχρι τώρα οι μονάδες των ειδικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ εκπαιδεύονται σε αυτό το αντικείμενο σε διάφορες εγκαταστάσεις ανα την επικράτεια των ΗΠΑ, όπως: το White Sands Missile Range’s Launch Complex 38 στο New Mexico, το Tunnel Warfare Center στην China Lake στην California, διάφορες εγκαταστάσεις στο Muscatatuck Urban Training Center στην Indiana, και το Asymmetric Warfare Training Center στο Fort A.P. Hill στην Virginia.

Αναλυτικά το αίτημα της διοίκησης μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω:



Δεν υπάρχουν σχόλια: