Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Η.Π.Α: Στελέχη μονάδων ειδικών επιχειρήσεων με καθεστώς ημιαπασχόλησης




Στις Η.Π.Α. το να γίνεις μέλος των επίλεκτων των ενόπλων δυνάμεων δεν είναι μόνο προνόμιο των μόνιμων στελεχών αλλά και των εφέδρων. Έτσι, ο αμερικανικός στρατός, αεροπορία και ναυτικό έχουν, στα πλαίσια της Εθνικής Φρουράς, παραρτήματα των μονάδων ειδικών επιχειρήσεων του κάθε κλάδου στο οποίο μπορούν να ενταχθούν και όσοι πολίτες - οπλίτες υπηρετούν στον ελεύθερο χρόνο τους στην Εθνική Φρουρά των Η.Π.Α.

Αναλυτικά, ο κλάδος του στρατού παρέχει σε όσους εφέδρους της Εθνική Φρουρά  θέλουν να ενταχθούν στο 19ο και 20ο Special Forces Group. Οι Αμερικανοί έφεδροι θα πρέπει να περάσουν από το  Special Forces Qualifications Course (SFQC) όπως και οι υποψήφιοι που προέρχονται από τα μόνιμα στελέχη και να διέλθουν επιτυχώς απο όλα τα αντικείμενα του σχολείου, πριν τοποθετηθούν στις δύο έφεδρες μονάδες των ειδικών επιχειρήσεων του στρατού.

Το Αμερικανικό Ναυτικό παρέχει σε όσους από τους εφέδρους του το επιθυμούν την δυνατότητα να ενταχθούν στις SEAL Team 17 και SEAL Team 18. Σε αυτές τις μονάδες υπηρετούν και παλιά μόνιμα στελέχη τα οποία οδεύουν στην αποστρατεία τους. Στις οποίες οι εθελοντές, μόνιμοι ή έφεδροι περνούν από τις ίδιες δοκιμασίες εισδοχής.

Ομοίως και στην Αεροπορία όπου όλες οι μονάδες ειδικών επιχειρήσεων του κλάδου (Pararescue (PJs) και Combat Control Teams (CCTs), Special Reconnaissance (SR), και Tactical Air Control Party (TACP)) έχουν τμήματα εφέδρων.

Να σημειωθεί, πως και τα έφεδρα τμήματα, τόσο της Εθνικής Φρουράς όσο και των Reserve units συμμετέχουν κανονικά σε πολεμικές επιχειρήσεις, οπότε αν και αποτελούνται από έφεδρα στελέχη εντούτοις η εκπαίδευσή τους δεν υπολείπεται των μόνιμων μονάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: