Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Σαουδική Αραβία: Επιτρέπεται η πρόσληψη των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις



Η Σαουδική Αραβία, στα πλαίσια του μεταρρυθμιστικού προγράμματος Vision 2030, που προωθεί από το 2016 ο πρίγκηπας Mohammed Bin Salman επιτρέπει πλέον την είσοδο των γυναικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.

Αναλυτικά, η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση παρουσιάστηκε αυτή την εβδομάδα από τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας, Στρατηγό Fayyad Al-Ruwaili και τον γενικό διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Εισδοχής και Προσλήψεων στις Ένοπλες Δυνάμεις, υποστράτηγο Imad Al-Aidan.

Σύμφωνα με την παρουσίαση, οι γυναίκες θα γίνονται δεκτές στις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας και θα μπορούν να υπηρετούν στους βαθμούς: υποδεκανέα, δεκανέα και Λοχία σε αρκετά όπλα και σώματα των σαουδαραβικών ενόπλων δυνάμεων όπως ο στρατός, η αεροπορία, το ναυτικό, η αεράμυνα, η διοίκηση στρατηγικών πυραυλικών συστημάτων και στα στρατιωτικά νοσοκομεία.

Να σημειωθεί πως γυναίκες υπηρετούν ως προσωπικό ασφαλείας αεροδρομίων, στην υπηρεσία συνοριακών ελέγχων και στην υπηρεσία ελέγχου διαβατηρίων στην Σαουδική Αραβία. Ενώ το 2019, το 70% των υπευθύνων αξιωματικών της συγκεκριμένης υπηρεσίας ήταν γυναίκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: