Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

Θανάσιμη ενέδρα στο Αφγανιστάν για τους Αμερικανούς Green Berets



Σε θανάσιμη ενέδρα στο Αφγανιστάν έπεσαν εχτές, Σάββατο 9/2/2020, στελέχη των Αμερικανικών ειδικών δυνάμεων των ΗΠΑ και των Ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν.

Ειδικότερα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, Στελέχη της Greens Berets of Operational Detachment Alpha (ODA) 73 και μία company command team της Company, 3rd Battalion, 7th Special Forces Group πραγματοποίησαν μία επιχείρηση συλλογής πληροφοριών από τα γύρω χωριά ερχόμενη σε επαφή με τους κατα τόπους άρχοντες.

Αφού ολοκληρώθηκε η αποστολή, οι Αμερικανοί ειδικοδυναμίτες μαζί με στελέχη των Αφγανικών δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων κατευθύνθηκαν στην ζώνη προσγείωση του ελικοπτέρου, όπου θα τους παρελάμβανε για την επιστροφή τους στην βάση. Ενώ περίμεναν το ελικόπτερο να τους παραλάβει στην ζώνη παραλαβής, ένας Αφγανός αστυνομικός ή ένας που φορούσε ρούχα αστυνομικών δυνάμεων του Αφγανιστάν (αυτό ακόμα ερευνάτε) άνοιξε πυρ με ένα πολυβόλο εναντίων τους.

Αποτέλεσμα ήταν, ο ασυρματιστής που επικοινωνούσε με το ελικόπτερο και ένας Αμερικανός πρασινοσκούφης να πεθάνουν ακαριαία από τα πυρά, ενώ, ο διοικητής - περιπολάρχης και ένας αρχιλοχίας να τραυματιστούν σοβαρά μαζί με άλλους 6 συναδέλφους τους. Απο την μεριά των Αφγανών υπήρξαν 8 νεκροί.

Το όλο περιστατικό συνέβη στην περιοχή Sherzad, της επαρχίας Nangarhar, στο ανατολικό Αφγανιστάν.


πληροφορίες: ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια: