Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Ο Ιαπωνικός στρατός επιστρέφει ενώ ο Ελληνικός σκέφτεται για το πως θα πάει στο Μάλι



Την ίδια ώρα που, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, εξετάζεται(!) το ενδεχόμενο αποστολής ελληνικής δύναμης, στα πλαίσια ευρωπαϊκής στρατιωτικής αποστολής στο Μάλι και η Ελλάδα μελετά ακόμα τρόπους για ενίσχυση του στρατάρχη Χάφταρ στην Λιβύη, μιά άλλη χώρα, που όπως και εμείς, δεν έχει εδώ και πολλά χρόνια να επιδείξει αξιόλογη στρατιωτική δράση, η Ιαπωνία, επανεμφανίζεται στο προσκήνιο της στρατιωτικής διπλωματίας.

Ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, έχει ανακοινωθεί η αποστολή ενός πολεμικού πλοίου και δύο αεροσκαφών P 3C στον Περσικό Κόλπο στα πλαίσια της προστασίας της διεθνούς ναυσιπλοΐας. Επίσης, από τα τέλη του Ιανουαρίου πραγματοποιούνται κοινές στρατιωτικές και αεροπορικές ασκήσεις μεταξύ τόσο του Σώματος των Πεζοναυτών (ΕΔΩ και ΕΔΩ) και της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ (ΕΔΩ) με τις αντίστοιχες δυνάμεις αυτοάμυνας της Ιαπωνίας.

Κερασάκι σε αυτή την ιαπωνική επάνοδο της Ιαπωνίας στην διεθνή στρατιωτική διπλωματία, η πρώτη της συμμετοχή στην διεθνή άσκηση Sea Breeze 2020 που θα πραγματοποιηθεί στην Ουκρανία. Η άσκηση αυτή αφορά ναυτικές ασκήσεις, αεροπορική άμυνα, ανθυποβρυχιακός πόλεμος, ασκήσεις ειδικών δυνάμεων, αμφίβιες επιχειρήσεις, έρευνα και διάσωση. (ΕΔΩ).

Την ίδια ώρα, που εμείς αντιμετωπίζουμε διακηρυγμένη αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στο Αιγαίο και επιχειρείται στρατηγική περικύκλωση της χώρας, αντί να μπούμε δυναμικά στον χώρο της στρατιωτικής διπλωματίας...

Δεν υπάρχουν σχόλια: