της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
640γρ, αλεύρι
1 κουταλιά μαγιάς μπίρας
1 φλιτζάνι χλιαρό νερό
σιρόπι, της αρεσκείας σας
2 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
κανέλα για το πασπάλισμα
λίγη καρυδόψιχα
1 κουταλάκι κοφτό αλάτι
Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμαι με το αλάτι και το βάζουμε σε μια λεκάνη κάνοντας μια γούβα στην μέση της, στην οποία ρίχνετε την μαγιά την οποία έχετε λιώσει στο φλιτζάνι με το χλιαρό νερό. Τα ανακατεύετε καλά όλα μαζί, προσθέτοντας νερό κατα περιόδους, μέχρι να γίνουν χυλός όλα τα υλικά.
Όταν γίνει χυλός, ούτε πηχτός ούτε αραιωμένος, το σκεπάζετε με μια πετσέτα και μια κουβέρτα και το αφήνετε σε ένα ζεστό μέρος να φουσκώσει.
Μετά απο καμιά ώρα περίπου καίτε σε μια βαθιά κατσαρόλα μπόλικο λάδι και παίρνετε μια μια βρεγμένο κουτάλι μια κουταλιά απο την ζύμι και την ρίχνετε στο λάδι. Όταν ροδίσουν και τηγανιστούν οι λουκουμάδες σας, τους βάζετε σε ένα σουρωτήρι να στραγγίξουν απο το λάδι.
Σερβίρετε τους λουκουμάδες σας ζεστούς ρίχνοντας απο πάνω το σιρόπι σας, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, κανέλα ή καρυδόψιχα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου