της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
1 κιλό ψαχνό χοιρινού κρέατος κομμένο σε μπουκίτσες
1/2 φλιτζανιού άσπρο κρασί
λίγο λάδι
1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
1 φύλλο δάφνης
λίγη ρίγανη
αλάτι
πιπέρι
2-3 μπαλάκια μπαχάρι
Εκτέλεση:
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και μετά ρίχνουμε το χοιρινό μας να τσιγαριστεί και αυτό. Μαζί με αυτό, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανι, το μπαχάρι, την δάφνη, και λίγο νερό και λίγο απο το κρασί, το αφήνουμε μετά να πάρει λίγη βράση και να μείνει με λίγο ζουμί.
Λίγο πριν ολοκληρωθεί η βράση του, κατα την κρίση σας, ρίχνετε και το υπόλοιπο κρασί και το αφήνετε λίγο ακόμα για να δέσει και η σάλτσα του.
Μπορείτε να το σερβίρετε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου