της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
1 λίτρο γάλα
1 φλιτζάνι ρύζι
1½φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
2 κρόκοι αυγών
2 χαρτάκια βανίλιας
2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε το ρύζι και το βάζουμε να βράσει μαζί με τα 2 φλυτζάνια νερό. Αφού μισοβράσει το ρύζι ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε, όταν δείτε ότι έχει χυλώσει ρίχνετε την ζάχαρη.
Σε ένα μπόλ βάζετε και ανακατεύετε το κορν φλάουερ με 2 φλυτζάνια νερό, τους κρόκους αυγών και την βανίλια και το μείγμα το προσθέτετε εκεί που έχετε το ρύζι με το γάλα. Τα ανακατεύεται όλα μαζί να πάρουν μερικές βράσεις και στην συνέχεια το σερβίρετε σε μπολάκια με λίγη κανέλα απο πάνω.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου