της «Μαγείρισσας»
Υλικά:
τραχανάς γλυκός ή ξινός
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
λίγη ντομάτα φρέσκια ή 1 κουταλιά της σούπας αραιωμένος πελτές
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζετε λίγο λάδι, το κρεμμύδι, τον τραχανά ή τον πελτέ, και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε λίγο νερό για να μην λασπώσει και το ανακατεύουμε. Στην συνέχεια το αφήνετε να βράσει για 15 - 25 λεπτά προσθέτοντας, αναλόγως, νερό μέχρι να μείνει με την σάλτσα του.
Μπορείτε να την σερβίρετε και με μυζήθρα.
Καλή σας όρεξη!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου