Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Η Ρωσία ετοιμάζει την δική της Λεγεώνα των Ξένων (;)


Στα πλαίσια αναδιοργάνωσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων την οποία προ ημερών ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin κινείται το τελευταίο προεδρικό διάταγμα σύμφωνα με το οποίο θα επιτρέπεται σε μη ρωσικής καταγωγής ξένους υπηκόους να υπηρετούν ως ιδιώτες πάροχη στρατιωτικών υπηρεσιών εντός της ρωσικής επικράτειας.

Συγκεκριμένα, στο διάταγμα αναφέρεται πως «στρατιωτικοί προερχόμενοι απο χώρες μη μέλη της ρωσικής ομοσπονδίας, μπορούν να εκτελούν τα στρατιωτικά τους καθήκοντα και να συμμετέχουν σε στρατιωτικές δραστηριότητες εάν και εφόσον, οι συγκεκριμένοι πολίτες, δρουν σύμφωνα με τις αρχές και τους κανόνες του διεθνούς δικαίου, τις διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που έχει κατα καιρούς υπογράψει η Ρωσική Ομοσπονδία, καθώς και την ρωσική νομοθεσία».

Επίσης, να μην είναι υπο δικαστικό έλενχο, να μην έχει καταδικαστεί για ποινικό αδίκημα και να μην έχει εκδοθεί στο όνομά του ένταλμα έρευνας ή σύλληψης απο αστυνομική αρχή. Μάλιστα, αναγνώρίζεται η ουκρανική στρατιωτική θητεία για τους Ρώσους πολίτες που ζουν στην Κριμαία «κατά την παρουσίαση των πρωτοτύπων εγγράφων», οι οποίες επιβεβαιώνουν την υπηρεσία.

Αν και το επίσημο site του Κρεμλίνου δεν έχει δημοσιεύσει το εν λόγο διάταγμα αυτό υπάρχει στην ιστοσελίδα της κρατικής υπηρεσίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού υπουργείου αμύνης, μέχρι το τέλος του 2014 υπηρετούν ή δήλωσαν προτίμηση για υπηρεσία στις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις περίπου 154.000 μη Ρώσοι ξένοι πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: