Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Τελετή απόλυσης Εθνοφυλάκων της Εθνικής Φρουράς παρουσία του υπουργού άμυνας της Κύπρου


Ο Υπουργός Άμυνας, κ. Χριστόφορος Φωκαΐδης, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη και παρουσία του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου παρέστη το βράδυ της 28ης Ιανουρίου 2015 στην επίσημη τελετή απόλυσης των Εθνοφυλάκων των Ταγμάτων Εθνοφυλακής της Πρώτης Μεραρχίας Πεζικού (ΙΜΠ) κλάσεως 1982 και εθελοντών προηγούμενων κλάσεων στο στρατόπεδο «Λοχία Γεωργίου Λαζάρου», στη Λάρνακα.

Ένας εθνοφύλακας απολύεται όταν έχει συμπληρώσει το 50ο έτος της ηλικίας του. Δύναται, όμως, κατόπιν αιτήματος να παραμείνει ως εθελοντής για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.


Σε χαιρετισμό του, ο κ. Υπουργός ανέφερε:

«Η πολύχρονη εμπειρία και οι γνώσεις που έχετε αποκομίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της στρατιωτικής σας υπηρεσίας είναι πραγματικά πολύτιμες. Και τις εμπειρίες αυτές, τις γνώσεις αλλά κυρίως το ήθος, τις αξίες και τις αρχές, την πίστη προς την πατρίδα, την προσήλωση στο καθήκον, αυτά τα στοιχεία είμαι σίγουρος ότι θα μεταλαμπαδεύσετε στη νέα γενιά, στα παιδιά σας. Το έχουμε ανάγκη. 
Έχουμε ανάγκη να διατηρήσουμε τα πρότυπα εκείνα που θα μας επιτρέψουν να συνεχίσουμε τον αγώνα μας. Σε καιρούς δύσκολους».

Ακολούθησε παράδοση τιμητικών διπλωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: