Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2017

Φώκλαντς: Βανδαλίστηκε το κοιμητήριο των Αργεντινών στρατιωτών


Το υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ζήτησε από το Ηνωμένο Βασίλειο να ξεκινήσει άμεσα έρευνα για τον εντοπισμό του ή των ενόχων που ευθύνονται για τον βανδαλισμό του αγάλματος της Παναγίας του Lujan που βρίσκεται στο αργεντίνικο στρατιωτικό νεκροταφείο των Νήσων Φάλκλαντ, όπου είναι θαμμένοι 123 Αργεντινοί στρατιώτες.

Το υπουργείο ανέφερε σε δήλωσή του ότι ο βανδαλισμός ήταν ιδιαίτερα λυπηρό γεγονός  δεδομένου ότι και οι δύο κυβερνήσεις αποφάσισαν πρόσφατα να εντοπίσουν και να ταυτοποιήσουν τα λείψανα των 123 Αργεντινών στρατιωτών που βρίσκονται θαμμένοι στο Darwin, στα Ανατολικά Φώκλαντ. Οι ενέργειες ταυτοποίησης θα λάβουν χώρα μεταξύ Ιουνίου - Αυγούστου του τρέχοντος έτους.

Η σημαντική πρόοδος σε ένα τέτοια βαθιά ανθρωπιστικό θέμα επισκιάζεται από τη βία και την προκατάληψη εκείνων που επιτέθηκαν στην τελευταία κατοικία των πεσόντων Αργεντινών στρατιωτών, οι οποίοι  σκοτώθηκαν το 1982, ανέφερε το υπουργείο.

Ομοίως, η κυβέρνηση των Φώκλαντ νησί εξέφρασε τη λύπη του για την πράξη βανδαλισμού και δήλωσε ότι το περιστατικό έχει προκαλέσει την ανησυχία στις οικογένειες και τους κατοίκους των Φώκλαντ ο οποίος  Επίσης, ο υπουργός εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας, Sir Alan Duncan είπε ότι ήταν αηδιασμένος από το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: