Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

Το σήμα της εβδομάδας: Νότιος Κορέα


Δημήτρης Βαρσάνης


Για τους φίλους του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο η αναμονή τελείωσε. Σε τρεις ημέρες από τώρα, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 αρχίζει επιτέλους με τη διοργανώτρια Ρωσία να αντιμετωπίζει τη Σαουδική Αραβία. Κοιτάζοντας τις 32 ομάδες που συμμετέχουν στο τουρνουά, θα δούμε ένα έθνος που φέρει ένα σήμα που είναι πιο εντυπωσιακό από τα υπόλοιπα. Είναι το σήμα της ποδοσφαιρικής ομάδας της Δημοκρατίας της Κορέας, γνωστής και ως Νότιος Κορέα.

Το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο του σήματος της χώρας είναι φυσικά η τίγρης. Άλλες χώρες αποκαλούν την Εθνική ομάδα της Νότιας Κορέας ως «τίγρης της Ασίας» για το θάρρος και το πάθος της. Η τίγρη είναι ένα ζώο που σε φοβίζει, αλλά συμβολίζει επίσης το μεγαλείο και τη δύναμη. Έτσι είναι δίκαιο να πούμε ότι αυτό το ζώο - σεβαστό από τον Κορεατικό λαό - είναι μια λογική επιλογή για την ποδοσφαιρική ομάδα της μεταδίδοντας από την αρχή μια ισχυρή και εκφοβιστική εικόνα για την ομάδα απέξω.

Το χρώμα του σήματος εν τω μεταξύ είναι κυρίως κυανό (ένα φιλικό προς το περιβάλλον έμβλημα και το χρώμα αποπνέει την ελπίδα, τη νιότη και τον ακτιβισμό). Ωστόσο κατά μήκος των λεπτών εξωτερικών συνόρων μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε το λευκό (αντιπροσωπεύει τη φιλοτιμία) και το χρυσό (αντιπροσωπεύει τη δύναμη και τη σταθερότητα).

Η Νότιος Κορέα ξεκινά την πορεία της κατά της Σουηδίας στις 18 Ιουνίου, προτού αντιμετωπίσει το Μεξικό και τη Γερμανία σε έναν από τους πιο δύσκολους ομίλους του τουρνουά. Όμως με ταλαντούχους παίκτες όπως ο Son Heung-min στη διάθεσή της, η Νότιος Κορέα θα μπορούσε να προκαλέσει κάποια προβλήματα σε μερικές ομάδες αυτό το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: