Πέμπτη 14 Ιουνίου 2018

Κύπρος: διαγωνιστικές βολές εθνοφυλάκων


Η Εθνική Φρουρά στο πλαίσιο του Έτους Εφεδρείας και Εθνοφυλακής, πραγματοποίησε διαγωνιστική βολή με τη συμμετοχή εθνοφυλάκων, στο ΠΒ Κόρνου στις 08 Ιουνίου 2018. Στη δραστηριότητα έλαβαν μέρος 16 συνολικά ομάδες οι οποίες απαρτίζονταν από εθνοφύλακες του συνόλου των Μονάδων Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι στη βολή έλαβε μέρος και αντιπροσωπευτική ομάδα αποτελούμενη από εθνοφύλακες των αντίστοιχων Μονάδων του ΓΕΣ.

Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνιστικού μέρους της βολής πραγματοποιήθηκε τελετή βράβευσης των πρωτευσάντων, ανά κατηγορία, ομάδων και εθνοφυλάκων, ενώ επιδόθηκαν και αναμνηστικά διπλώματα στους συμμετέχοντες. Στο πλαίσιο της ανωτέρω τελετής πραγματοποιήθηκε η υπογραφή πρωτοκόλλου Ειδικής Συνεργασίας και Σύσφιξης Σχέσεων, μεταξύ Μονάδας Εθνοφυλακής της Εθνικής Φρουράς και αντίστοιχης του ΓΕΣ, από τους Διευθυντές των Διευθύνσεων Εθνοφυλακής του ΓΕΕΦ και του ΓΕΣ, Συνταγματαρχών Στυλιανού Γαβριηλίδη και Δημήτριου Χατζημητάκου αντίστοιχα.

Την τελική φάση της δράσης παρακολούθησαν, o Υπουργός Άμυνας, κ. Σάββας Αγγελίδης, η Ηγεσία του ΓΕΕΦ, εκπρόσωπος του ΓΕΣ, οι Διοικητές των Σχηματισμών της Εθνικής Φρουράς καθώς και αριθμός στελεχών και εθνοφυλάκων.
Ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης, στο χαιρετισμό του υπογράμμισε τη μεγάλη συμμετοχή των εθνοφυλάκων στις διάφορες δράσεις που έλαβαν χώρα μέχρι τώρα στο πλαίσιο του Θεματικού Έτους για την Εφεδρεία και την Εθνοφυλακή, αναφέροντας ότι το ανωτέρω αποτελεί απόδειξη της ένθερμης αποδοχής και του ενθουσιώδους εναγκαλισμού αυτής της πρωτοβουλίας από το σύνολο των εθνοφυλάκων. Τόνισε τις αποδεδειγμένα υψηλές δυνατότητες των εθνοφυλάκων με αποτέλεσμα να συγκαταλέγονται μεταξύ των κύριων συστατικών στοιχείων της Εθνικής Φρουράς.

Ο Υπουργός Άμυνας κ. Σάββας Αγγελίδης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση αυτής της δράσης, δηλώνοντας παράλληλα ότι η παρουσία των εθνοφυλάκων από αντίστοιχες Μονάδες της Ελλάδας, αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την άριστη και αγαστή συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου σε θέματα άμυνας. Συνεχίζοντας, συνεχάρη τους εθνοφύλακες για τον πατριωτισμό και την πλήρη συναίσθηση του καθήκοντος που τους διακατέχει καθιστώντας με αυτό τον τρόπο της Μονάδες εθνοφυλακής ως ζωτικό όργανο των ΕΔ της Κύπρου. Επιπλέον, τους προέτρεψε να συνεχίσουν να δηλώνουν έμπρακτα το υψηλό τους φρόνημα και την αγάπη προς την Πατρίδα, παραμένοντας άγρυπνοι φρουροί στις επάλξεις και αποτελώντας παράδειγμα προς μίμηση για τις νεότερες γενιές.






Δεν υπάρχουν σχόλια: