Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

Το σήμα της εβδομάδας: SK Rapid Wien


Δημήτρης Βαρσάνης


Αυτή την εβδομάδα πάμε να συναντήσουμε τον πιο επιτυχημένο ποδοσφαιρικό σύλλογο στην Αυστρία: την SK Rapid Wien, γνωστή και ως Rapid Vienna.

Οι ρίζες της SK Rapid Wien μπορούν να ανακαλυφθούν πολύ πριν, στα τέλη του 19ου αιώνα. Το 1897 μια ομάδα νέων Βιεννέζικων καπνοδόχων ενωμένοι με την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο, δημιούργησαν τη First Viennese Workers’ Football Club. Μετά από τις πρώτες δυσκολίες, το όνομα της ομάδας άλλαξε σε Sportklub Rapid Wien το 1899 - ένα όνομα που παραμένει μέχρι σήμερα.



Οι δυσκολίες σύντομα θα μεταπηδήσουν στην επιτυχία, ενώ η SK Rapid Wien θα κατακτήσει 32 Αυστριακά Πρωταθλήματα, τα περισσότερα από οποιοδήποτε άλλο σύλλογο. Ακόμη αξιοσημείωτο είναι το νικητήριο Γερμανικό πρωτάθλημα της SK Rapid Wien το 1941 κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κυριαρχίας όπου νίκησε τη Schalke 04 με 4-3 στο τελικό.



Μία από τις πιο γνωστές παραδόσεις του συλλόγου με την πάροδο των χρόνων ήταν το Rapid-Viertelstunde (το οποίο μεταφράζεται κυριολεκτικά ως «το τέταρτο της Rapid»). Περιλαμβάνει έναν ρυθμικό και δυναμικό συνδυασμό χειροκροτημάτων και τραγουδιού στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης από τους οπαδούς για να έρθει κοντά με τους παίκτες προς το τέλος του αγώνα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει στις καλές στιγμές για να δείξει την εκτίμηση στους παίκτες ή στις κακές στιγμές για να τους εμπνεύσει να συνεχίσουν να πιέζουν για ένα καλό αποτέλεσμα.

Στο σήμα του κλαμπ τα πράσινα και λευκά χρώματα της ομάδας τονίζονται στο κέντρο. Τα τρία αστέρια πάνω από το σήμα αντιπροσωπεύουν καθένα από τα δέκα Αυστριακά πρωταθλήματα που κατέκτησε η SK Rapid Wien.

Δεν υπάρχουν σχόλια: