Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

SALAMIS STORM 2018


Από 31 Μαΐου έως 9 Ιουνίου 2018 πραγματοποιήται στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, η τετραμερής τακτική άσκηση μετά στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) Ειδικών Επιχειρήσεων (Special Operations Forces Exercise-SOFEX), με την επωνυμία “SALAMIS STORM 2018”.

Στην άσκηση, που διεξάγεται για πρώτη φορά μετά από ελληνική πρωτοβουλία και θα συντονισθεί από τη Διακλαδική Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ, θα συμμετάσχει προσωπικό Ειδικών Επιχειρήσεων Ενόπλων Δυνάμεων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία. Επίσης έχουν προσκληθεί και παρατηρητές από Κύπρο, Αίγυπτο, Εσθονία, ΗΠΑ, Ιορδανία, Ισραήλ και Πολωνία.

Σκοπός της άσκησης είναι η προαγωγή του επιπέδου της στρατιωτικής συνεργασίας και διαλειτουργικότητας των συμμετεχουσών μονάδων.

Σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018, ήταν η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών (DV-Day) της άσκησης, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ), στη Νέα Πέραμο. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο Υπουργός Άμυνας της Σερβίας Aleksandar Vulin και ο Υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας Mihai - Viorel Fifor παρέστησαν στην πολυεθνική άσκηση ειδικών επιχειρήσεων «SALAMIS STORM 2018», που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στη Νέα Πέραμο.

Στην άσκηση παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Βουλγαρίας Στρατηγός Andrey Botsev, ο οποίος εκπροσωπούσε και τον Υπουργό Άμυνας της Βουλγαρίας, ο Αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρουμανίας Στρατηγός Nicolae - Ionel Ciuca και ο Αρχηγός των Χερσαίων Δυνάμεων της Σερβίας Αντιστράτηγος Milosav Simovic, εκπροσωπώντας τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας του.

Παρέστησαν, επίσης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Χρήστος Χριστοδούλου.





















Δεν υπάρχουν σχόλια: