Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ!


 

 
Συνεχίζονται οι χριστουγενιάτικες εκδηλώσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών ενόψει των Χριστουγέννων, μετά και τη φωταγώγηση των χριστουγεννιάτικων δένδρων που πλέον θα αγκαλιάζουν όλες τις Δημοτικές Ενότητες.

Συνδιοργανωτές όλων αυτών, των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων, είναι η Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Νεάπολης-Συκεών, το Δημοτικό Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, το Γραφείο Κοινωνικής Πολιτικής και το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Σε μήνυμά του, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, τόνισε πως ''η φροντίδα και η αλληλεγγύη είναι και το 2013 κύριοι άξονες της δημοτικής μας πολιτικής. Εντρυφώντας στο νόημα της ύψιστης ενανθρώπισης του Χριστού, που εμπεριέχει το μήνυμα της πνευματικής μας αναγέννησης, οραματιζόμαστε και δημιουργούμε μια νέα αρχή, με θετικές προσδοκίες για τον άνθρωπο-συμπολίτη μας''.

 
 

Αναλυτικότερα,  τα μέλη των εννέα ΚΑΠΗ καλούν όλους να συγκεντρώσουμε στο «Δένδρο της Αγάπης» τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Παπάφειο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων Θεσσαλονίκης και το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Τα μέλη και το προσωπικό των ΚΑΠΗ περιμένουν τα δώρα μας καθημερινά έως τις 31 Δεκεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι, στα εξής σημεία: Δ..Ε. Συκεών: δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών και διασταύρωση των οδών Επταπυργίου και Πρεμετής, Δ.Ε. Νεάπολης: δημοτικό κατάστημα και πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), Δ.Ε. Αγίου Παύλου: Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ.Παύλου (διασταύρωση Λ. ΌΧΙ με οδό Ηπείρου) και Δ.Ε. Πεύκων: ΚΑΠΗ Πεύκων.

Οι προσφορές μπορούν να είναι είδη σίτισης (κονσέρβες, χυμοί-αναψυκτικά, λάδια, ρύζι, όσπρια, αλάτι, ζάχαρη, γάλα σε χάρτινες συσκευασίες, κρουασάν, μπισκότα, κριτσίνια), είδη ένδυσης για αγόρια από 6 έως 18 ετών (φόρμες, πυτζάμες, εσώρουχα, κάλτσες, παντόφλες, είδη καθημερινής χρήσης (χαρτί υγείας, σαπούνια, σαμπουάν, αξεσουάρ υγιεινής, πετσέτες, απορρυπαντικά), άλλα είδη (παιχνίδια, έπιπλα, ηλεκτρικές συσκευές, είδη οικιακής χρήσης).

Επίσης, την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου στις 7:30 μ.μ, στο Κλειστό Γήπεδο Συκεών-Σάλα Γεννηματά, (Γεννηματά και Ιπποκράτους γωνία, Συκιές),  η Ακαδημία Μπάσκετ Hoop και η Δημοτική Αστυνομία Νεάπολης-Συκεών θα βρεθούν… αντιμέτωπες με το Σύλλογο Βετεράνων Καλαθοσφαιριστών Ελλάδας και τα έσοδα του διαφορετικού αυτού αγώνα θα διατεθούν στο Ελληνικό Παιδικό Χωριό στο Φίλυρο.
Καλάθια θα βάλουν οι Πρέλεβιτς, Μπαλογιάννης, Κόρφας, Παναγιωτίδης, Χρυσανθόπουλος, Μασλαρινός, Κακιούσης, Κουντουράκης, Κούβελας και Δ.Παπαδόπουλος.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να προσφέρουν τρόφιμα (κυρίως ζάχαρη, τοματοχυμούς, βούτυρο, τυρί, κασέρι, μπαχαρικά), είδη ρουχισμού και υποδήματα, σχολικά είδη, παπλώματα, οικιακές συσκευές (σκούπες, σίδερα, τοστιέρες, multi, πιστολάκια), απορρυπαντικά (χλωρίνη), σκούπες, φαράσια, κουβάδες, αποσμητικά, αλουμινόχαρτο, σακούλες απορριμμάτων, απλώστρες, κ.ά.

Στο μεταξύ, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα του Μετανάστη ο δήμος διοργανώνει την εκδήλωση με τίτλο ''Γεύσεις πολιτισμού''.

Ακόμα, με μουσική, χορό, τραγούδι, παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα εδέσματα και φυσικά ''με την πιο ζεστή και χαρούμενη διάθεση'', υποδέχονται τις άγιες ημέρες των Χριστουγέννων και τα μέλη των εννέα ΚΑΠΗ του δήμου Νεάπολης-Συκεών.
Ήδη πραγματοποιήθηκε γιορτή στο Α΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης και ακολουθούν σήμερα, Παρασκευή 14/12, στο Κ.Α.Π.Η. Πεύκων στις 6.30μ.μ., τη Δευτέρα 17/12 στο Α΄ Κ.Α.Π.Η. Συκεών στις 6.30μ.μ., την Τρίτη 18/12 στο Α΄ και το Β΄ Κ.Α.Π.Η. Αγίου Παύλου στις 5.30μ.μ.και τις 7μ.μ. αντίστοιχα, την Τετάρτη 19/12 στο Β΄ ΚΑΠΗ Συκεών στις 6.30μ.μ., την Πέμπτη 20/12 στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγ.Παύλου στις 5.30μ.μ. και στο Γ΄ ΚΑΠΗ Συκεών στις 7μ.μ., καθώς και την Παρασκευή 21/12 στο Β΄ ΚΑΠΗ Νεάπολης στις 5.30 μ.μ.




 

 
 
Στο εορταστικό πρόγραμμα του δήμου περιλαμβάνονται κι άλλες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:

Παρασκευή 14, Δευτέρα 17, Τρίτη 18, Τετάρτη 19, Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικες αφηγηματικές εκδηλώσεις.
Στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Νεάπολης και Συκεών διαβάζουμε παραμύθια, βλέπουμε κουκλοθέατρο και παίζουμε μουσικά παιχνίδια.
-Δημοτική Βιβλιοθήκη Ενότητας Νεάπολης (Αμασείας 21), 10.30 π.μ.
-Δημοτική Βιβλιοθήκη Ενότητας Συκεών (Οδ. Φωκά 46), 10.30 π.μ. και 11.30 π.μ.

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου
Χριστουγεννιάτικη συναυλία
των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου της Ενότητας Αγίου Παύλου. Συμμετέχουν παιδιά των ΚΔΑΠ Νεάπολης-Συκεών.
Δημοτικό Ωδείο Ενότητας Αγίου Παύλου (Πρ.Β.Μυρώνη 2), 5.30 μ.μ.

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου
«Πού είναι τα γράμματα του Άγιου Βασίλη;»,
«Οι καλικάντζαροι και οι κλόουν», «Ο Αη Βασίλης ταξιδεύει με πύραυλο», «Το μαγικό φίλτρο των Χριστουγέννων», παραστάσεις από τα Θεατρικά Εργαστήρια Παιδιών Δημοτικού της Ενότητας Συκεών.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων), 5.30 μ.μ.

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή
στη Δημοτική Ενότητα Συκεών.
1ο-5ο Δημοτικά Σχολεία Συκεών (Ζ.Γουναρίδη και Μ.Μερκούρη), 6.30 μ.μ.

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή
στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Παύλου.
Κλειστό Γυμναστήριο Αγίου Παύλου (Τέρμα Ανθέων), 6.30μ.μ.
Χριστουγεννιάτικη συναυλία των σπουδαστών του Δημοτικού Ωδείου
της Ενότητας Συκεών.
Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Ρ.Φεραίου και Μεγάρων), 7:30 μ.μ.

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου
Παιδική χριστουγεννιάτικη γιορτή
στη Δημοτική Ενότητα Νεάπολης.
Πλατεία Ειρήνης (Ρολόι), 12:00 μ.μ.



Δεν υπάρχουν σχόλια: