Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΕΚΛΕΙΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΠΕΙΡΑΣ!



Ένας 30χρονος φυλακισμένος, ο 50χρονος πατέρας του και ένας 29χρονος ήταν το ελληνικό παράρτημα διεθνούς κυκλώματος λαθρεμπορίου όπλων απο την Βουλγαρία μα κατεύθυνση την Ελλάδα.

Το ''ξήλωμα'' του παραρτήματος ξεκίνησε, όταν μετά απο αξιοποίηση στοιχείων και πληροφοριών, και ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της ασφάλειας Λαμίας με την συνδρομή της Ομάδας ΔΙ. ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φθιώτιδας συνελήφθει ο 29χρονος στο διόδια της Αγίας Τριάδας Φθιώτιδας οδηγόντας αυτοκίνητο με βουλγαρικές πινακίδες.



Κατά τη διάρκεια του ελέγχου που ακολούθησε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, σε ειδικές κρύπτες στη πλάτη της θέσης του οδηγού και στον χώρο των αποσκευών του οχήματος, τα ακόλουθα όπλα:

  • Ένα πολεμικό τυφέκιο μάρκας Kalashnikov , με μία γεμιστήρα.
  • Ένα υποπολυβόλο mini Scorpion , με δύο γεμιστήρες.
  • Ένα πιστόλι μάρκας Tokarev με μία γεμιστήρα και 2 φυσίγγια.
  • Ένα πιστόλι μάρκας Walter με μία γεμιστήρα. 
 
Επιπλέον κατασχέθηκαν, ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητας του δράστη, το αυτοκίνητο, το οποίο όπως διαπιστώθηκε είχε νοικιάσει από την Βουλγαρία, καθώς και δύο κινητά τηλέφωνα που βρέθηκαν στην κατοχή του.
 
Σε συνέχια της ερευνας, αυτή την φορά στο σπίτι του 50χρονο, στην περιοχή Άνω Λιοσίων Αττικής, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ακόμη πολεμικό τυφέκιο μάρκας Enfield.
 
Τέλος, στον χώρο κράτησης του 30χρονου στις Φυλακές Κορυδαλλού, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, τα οποία χρησιμοποιούσε για τις συνεννοήσεις του με τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος.
 
 
Η δομή του παραρτήματος ήταν ιεραρχική και με προκαθορισμένους ρόλους μεταξύ των μελών του.
Ο 30χρονος, ήταν αυτός που έβρισκε τους πελάτες προκειμένου να προωθήσει όπλα, τα όπλα προέρχονταν από τη Βουλγαρία, όπου τα προμηθεύονταν ο 52χρονος πατέρας του «αρχηγού>>, μετά ή ο ίδιος ή ο 29χρονος, πάντα σε συνεννόηση με τον «αρχηγό» της οργάνωσης, τα μεταφέρε στον τελικό προορισμό τους, έναντι ανάλογων χρηματικών ποσών.
 
Η αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη, προκειμένου να διαπιστωθεί το εύρος της παράνομης δραστηριότητας και των συναλλαγών του κυκλώματος καθώς επίσης και η συμμετοχή του κυκλώματος σε άλλες υποθέσεις διακίνησης και εμπορίας οπλισμού.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: