Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

ΦΩΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑΠΟΛΗ!


''Ενισχύστε το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών'', είναι το κεντρικό νόημα που βγαίνει απο το ψήφισμα που κατατέθηκε και ψηφίστηκε ομόφωνα κατα την τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Νεάπολης - Συκεών. Το ψήφισμα αφορούσε την ενίσχυση της αστυνόμευσης για την πρόληψη και αποτροπή εγκληματικών φαινομένων, ενισχύοντας παράλληλα το αίσθημα ασφάλειας που ''ο λαός του δήμου μας απαιτεί, δικαιούται και αξίζει''.

Στην τοποθέτησή του, ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης επισήμανε πως απαιτείται μεγαλύτερη και καλύτερη αστυνόμευση, κάτι που θα επιτευχθεί με την ενοποίηση των δύο Αστυνομικών Τμημάτων Νεάπολης και Συκεών και την ενίσχυση της στελέχωσης, ενώ πρότεινε τη δημιουργία Αστυνομικού Μεγάρου με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας και Δίωξης Ναρκωτικών, για τον οποίο σκοπό μάλιστα ο δήμος διαθέτει οικόπεδο: ''Η αίσθηση του φόβου όλο και περισσότερο αντικαθιστά το αίσθημα ασφάλειας των συνδημοτών μας καθώς τα φαινόμενα βίας, κλοπών και διαρρήξεων παρουσιάζουν έξαρση, ιδιαίτερα τις εορταστικές περιόδους. Δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε να σταθούμε αδιάφοροι απέναντι σε τέτοια γεγονότα και να εξαντλούμε την ευαισθησία μας ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα μετά από κάποιο δυσάρεστο περιστατικό, αλλά οφείλουμε έγκαιρα να δημιουργήσουμε συνθήκες πρόληψης και αποτροπής κάθε επίδοξης εγκληματικής ενέργειας''.

Μεταξή άλλων στο ψήφισμα, το οποίο θα αποσταλεί αρμοδίος στην πολιτική και φυσική ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ, τονίζεται πως '' θα πρέπει να επιδειχθεί μεγαλύτερη προσοχή στον τομέα της πρόληψης και της αποτροπής κάθε εγκληματικής ενέργειας. Δεν μπορεί για οποιοδήποτε λόγο να τίθεται εν αμφιβόλω η ασφάλεια των συμπολιτών μας και των παιδιών μας από αποθρασυμένα εγκληματικά στοιχεία''.



Επίσης, γίνεται λόγος και για απουσία αστυνόμευσης, στα σχολεία του δήμου:'' Εκεί, όμως, που η απουσία αστυνόμευσης είναι πλήρως αδικαιολόγητη, είναι στα σχολικά συγκροτήματα, όπου σημειώνονται βανδαλισμοί και ληστείες, προκαλώντας μεγάλες καταστροφές μετά από συντηρήσεις και ενισχύσεις των κτιρίων για τις οποίες δαπανούμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.
Επιπλέον, είναι σχεδόν επαναλαμβανόμενες οι καταγγελίες της εκπαιδευτικής κοινότητας για τη δράση συμμοριών πέριξ των σχολείων, ιδίως σε μεγάλα σχολικά συγκροτήματα, που φτάνουν στο σημείο ξυλοδαρμών ανήλικων μαθητών ή και παρενοχλήσεων μαθητριών, απειλώντας ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα των εκπαιδευτικών που καθημερινά γίνονται έντρομοι μάρτυρες επεισοδίων, ακόμα και μέσα στις σχολικές αυλές κατά τις εορταστικές περιόδους.
Κατ’ επανάληψη, ενώνοντας τις φωνές μας με τις εκπαιδευτικές και τις μαθητικές κοινότητες, τις σχολικές επιτροπές και τους συλλόγους γονέων ζητήσαμε αυξημένη αστυνόμευση γύρω από τους χώρους αυτούς, ιδίως πέριξ γυμνασίων και λυκείων, ενώ υποδείξαμε και σημεία όπου γίνεται διακίνηση και χρήση ναρκωτικών ουσιών, αλλά δυστυχώς δεν είδαμε αποτέλεσμα''.

Στις οδούς της Νεάπολης και των Συκεών:'' Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την Τροχαία, θα πρέπει να αντιληφθούν ότι Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης κι ότι η αποστολή της -όπως συμβαίνει επί δεκαετίες- δεν πρέπει να εξαντλείται στην έκδοση κλήσεων για παραβάσεις στάθμευσης οχημάτων. Εάν είχε δεκτό γίνει το αίτημά μας για αριθμητική ενίσχυση των υπηρετούντων στο Τμήμα αυτό και αν η παρουσία κλιμακίων ελέγχου ήταν εντονότερη τουλάχιστον στους κεντρικούς άξονες του δήμου μας, και ειδικά στην περιφερειακή οδό, σίγουρα θα αποφεύγονταν ατυχήματα και τραυματισμοί και δεν θα εξακολουθούσαμε να θρηνούμε θύματα...
Πολύ περισσότερο στους κεντρικούς άξονες που οδηγούν στα νοσοκομεία ‘‘Γ.Παπανικολάου’’, όπως η Λεωφ. Γ.Παπανικολάου, και στο ‘‘Παπαγεωργίου’’ και Στρατιωτικό Νοσοκομείο 424, όπου καθημερινά κινούνται χιλιάδες πολίτες και κινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να εμπλακούν σε τροχαίο και να πέσουν θύματα ασυνείδητων οδηγών. Την ίδια στιγμή, δεκάδες οχήματα και δίκυκλα κυκλοφορούν χωρίς πινακίδες ή ασφάλιση ακόμη και από ανήλικους ή ύποπτα στοιχεία, με αποτέλεσμα να συνιστούν απειλή για τους πεζούς ή τους εποχούμενους''.

Ακόμα στο ψήφισμα γίνεται λόγος και για αργοπορία της αστυνομίας στην περιοχή:''   Παρά τις επανειλημμένες αγωνιώδεις εκκλήσεις μας, όχι μόνο δεν είδαμε να ενισχύονται τα Τμήματα, αλλά αντίθετα σημειώθηκε μείωση του αριθμού των υπηρετούντων σε αυτά στελεχών. Παράλληλα:
• διαπιστώνεται η απώλεια πολύτιμου χρόνου στην άμεση επέμβαση στα γεγονότα με αποτέλεσμα οι δράστες να εξαφανίζονται,
• διαπιστώνεται καθυστερημένη επέμβαση της Δίωξης Ναρκωτικών στις περιπτώσεις που καταγγέλθηκαν για χρήση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είτε σε σημεία πλησίον του περιαστικού δάσους, είτε σε σχολικά συγκροτήματα είτε στην περιοχή της Π.Λεβαντή, που έχει εξελιχθεί σε άντρο περιθωριακών και εγκληματικών στοιχείων, είτε σε αρκετές άλλες,
• εξαπλώνεται καθημερινά το όργιο λαθρεμπορίου με τους πολίτες να είναι ανήμποροι να αντιδράσουν στη δράση των οργανωμένων συνεργείων που λυμαίνονται τους μπλε κάδους σαρώνοντας τα ανακυκλώσιμα υλικά έχοντας ως συνεργάτες διάφορους κλεπταποδόχους, ενώ πολλαπλασιάζονται τα φαινόμενα αφαίρεσης μεταλλικών κατασκευών και καλωδίων από δημοτικές υποδομές, με χαρακτηριστικότερο το γεγονός αφαίρεσης αλεξικέραυνων από τα σχολεία αφήνοντάς τα απροστάτευτα σε ακραία καιρικά φαινόμενα''.


Τέλος, με αυτό το ψήφισμα ο δήμος Νεάπολης - Συκεών ζητά, ως μέτρα λύσης για τα παραπάνω προβλήματα
 ''1. Η ενοποίηση των δυο Αστυνομικών Τμημάτων και Τμημάτων Ασφαλείας των Δ.Ε. Νεάπολης και Συκεών σε ένα, ενισχύοντας έτσι τις επιχειρησιακές δυνατότητες μέσα από την ενοποίηση των δυνάμεων σε έμψυχο δυναμικό και εξοπλισμό με δύναμη που να είναι επαρκής για τη φύλαξη της περιοχής του δήμου μας στο σύνολό της.
2. Η ίδρυση και επαρκής στελέχωση Τμήματος Τροχαίας και Δίωξης Ναρκωτικών.
3. Καθιέρωση πεζών περιπολιών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των διαφόρων περιστατικών.
4. Πραγματοποίηση προγραμματισμένων εξόδων (μπλόκο) έξω και γύρω από τους χώρους των σχολικών μας μονάδων.
5. Διάθεση περιπολικών για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Νεάπολης-Συκεών ώστε να ενισχυθούν οι περιπολίες''.




Δεν υπάρχουν σχόλια: