Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Ο ...ΣΤΑΡ ΚΑΙ Ο ΤΡΑΝΤΕΛΛΗΝΑΣ





Γέμισε ο χώρος του Βιβλιοπωλείου Αριστοτέλειο απο πλήθος κόσμου, στην εκδήλωση που συνδιοργάνωσε με τις εκδόσεις των Αδελφών Κυριακίδη, για την παρουσίαση του βιβλίου ''ΚΙΣΑΜΠΑΤΣΑΚ: ο τραντελληνας της Μακεδονίας - ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ: Ο Στάρ της Ρούμελης'' του Γεωργίου Ξανθόπουλου.Την παρουσίαση συντόνιζε ο υπεύθυνος του Βιβλιοπωλείου Αριστοτέλειο'' κ. Βασίλης Χρήστου, ενώ μίλησαν ο πρ. βπυλευτής και ιατρός Κώστας Κιλτίδης και ο συγγραφέας του βιβλίο κ. Ξανθόπουλος.



Στον λόγο του ο κ. Χρίστου τόνισε πως το Αριστοτέλειο συμμετέχει σε τέτοιες εκδηλώσεις ''με τις σκέψεις περι ανάδειξης και των απόψεων της νικητήριας πλευράς καθώς στην Ελλάδα έγινε το παράδοξο, η ιστορία να γράφτηκε απο τους ηττημένους''.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο κ. Κιλτίδης, όπου και έχει προλογίσει το συγκεκριμένο βιβλίο: '' ο λόγος που προλόγισα αυτό το βιβλίο ήταν γιατί ο συγγραφέας έχει γνώση των πεπραγμένων που εξιστορεί. Εκείνο το οποίο πρέπει μελετάται απο την ιστορία είναι η καταγραφή ων γεγονότων και οι πρωσοπογραφίες των πρωταγωνιστών απομονώνοντας την υποκειμενικότητα''.




Στην συνέχεια, αφού μιλησε και ανέλυσε, με βάση το βιβλίο, την σκληρή περίοδο του εμφυλίου, ο κ. Κιλτίδης, τόνισε αναφερόμενος σε πολιτικούς, κυρίως της Δεξιάς, πως '' πολιτικοί που δεν τιμούν τους νεκρούς τους δεν θα τιμήσουν τους ζωντανούς οπαδούς τους''.

Την εκδήλωση έκλεισε ο συγγραφέας όπου ανέλυσε σημεία του έργου του.






Το βιβλίο είναι η παράλληλη εξιστόριση της δράσης και της ζωής του Αρη Βελουχιώτη και του Κισαμπατσακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: