Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ!


Αποδοτικά είναι όπως φαίνεται τα Εργαστήρια Εθελοντικής Ενισχυτικής Διδασκαλίας του Δήμου Νεάπολης Συκεών καθώς στον πρώτο κύκλο διδασκαλιών που ξεκίνησε από τις 20 Νοεμβρίου φοιτούν 100 περίπου μαθητές και αναμένεται αύξηση τις επόμενες ημέρες λόγω επικείμενων νέων εγγραφών.

Να τονίσουμε εδώ πως τις διδακτικές υπηρεσίες τους προσφέρουν εθελοντικά 25 εκπαιδευτικοί, εν ενεργεία και συνταξιούχοι καθηγητές, καθώς και απόφοιτοι πανεπιστημίου. Τα Εργαστήρια λειτουργούν απογευματινές ώρες και στεγάζονται για τη Δημοτική Ενότητα Συκεών στο 3ο Γυμνάσιο, για τη Δ.Ε. Νεάπολης στο 2ο Γυμνάσιο και για τη Δ.Ε. Πεύκων στο Γυμνάσιο Πεύκων. Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι μαθηματικά, φυσική, χημεία, αρχαία ελληνικά και γλώσσα για τις τρεις τάξεις του γυμνασίου και την α΄ λυκείου.

''Η συλλογική προσπάθεια αποδίδει πάντα. Ειδικά στους ζωτικούς και ευαίσθητους τομείς της Παιδείας και της Κοινωνικής Πολιτικής, η ευθύνη που έχουμε για την παροχή πολύπλευρων και ποιοτικών υπηρεσιών στους συμπολίτες μας, και κυρίως στους αδύναμους, καθώς και για την εξασφάλιση του μέλλοντος που αξίζει στα παιδιά μας και τις επόμενες γενιές, είναι τεράστια'' τόνισε σε μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Ενώ, η αντιδήμαρχος Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά, ανάφερε πως:'' Ευχαριστούμε και συγχαίρουμε τους εθελοντές παιδαγωγούς, καθώς και τους διευθυντές των σχολείων όπου φιλοξενούνται εργαστήρια εθελοντικής ενισχυτικής διδασκαλίας, για τη θερμή ανταπόκρισή τους στην πρωτοβουλία και το κάλεσμα του δήμου μας, ειδικά στην πιεστική αυτή εποχή και δύσκολη συγκυρία''.

Όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Παιδείας του δήμου Νεάπολης-Συκεών, στο τηλέφωνο 2310 671100 (εσωτερικό: 177).

Δεν υπάρχουν σχόλια: