Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

ΕΤΟΙΜΗ Η ΝΕΑΠΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ!



Απάντηση σε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών, ανέτοιμο να αντιμετωπίσει την κακοκαιρία που προβλέπεται να κάνει την εμφάνισή τις επόμενες μέρες, έκανε με ανακοίνωσή του ο δήμος Νεάπολης Συκεών.



''Η παρουσία μας τα τελευταία χρόνια σε κάθε έκτακτη περίπτωση, όπως χιονοπτώσεις, καταιγίδες και πλημμύρες το χειμώνα και πυρκαγιές το καλοκαίρι είναι σταθερή, οργανωμένη και αποτελεσματική. Έχουμε δεχθεί τα συγχαρητήρια όλων των συναρμόδιων φορέων και δεν επιτρέπεται κανείς, αιρετός ή υπηρεσιακός, για καμία σκοπιμότητα, να αμαυρώνει το όνομα του δήμου που έχει δώσει εξετάσεις όχι μόνο στο νομό Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. Ο άρτιος εξοπλισμός και η στελέχωση των υπηρεσιών μας, η οργάνωση και η ετοιμότητα του δήμου μας, με τη συνεργασία των εθελοντών, έχουν αναγνωριστεί επανειλημμένα'' αναφέρει σε ανακοίνωση του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Στην ίδια ανακοίνωση, ο κ. Δανιηλίδης, συμπληρώνει πως Την ευθύνη του συντονισμού των αρμοδίων υπηρεσιών για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας, έχουν οι αντιδημαρχίες Καθαριότητας και Μικροέργων-Πρασίνου-Ηλεκτροφωτισμού, που εδρεύουν στις Δ.Ε. Νεάπολης και Πεύκων αντίστοιχα. Κεντρικά επιχειρησιακά κέντρα, τα οποία λειτουργούν σε 24ωρη βάση, είναι το εργοτάξιο επί της οδού Νερομύλων και το δημοτικό κατάστημα στη Δ.Ε. Πεύκων, καθώς και το πρώην εργοτάξιο της Δ.Ε. Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

 Μάλιστα, στις συναρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, τηρείται εβδομαδιαίο πρόγραμμα υπηρεσιών με τους  εργαζόμενους, να είναι σε επιφυλακή, ώστε να παρέμβουν ανά πάσα στιγμή για τον καθαρισμό δρόμων και την παροχή κάθε διευκόλυνσης στους πολίτες.

Επίσης, όπως αναφέρει ο δήμαρχος, όλος ο μηχανολογικός εξοπλισμός και τα σύγχρονα οχήματα (αλατιέρες, βυτία-πλυντήρια, πυροσβεστικά οχήματα, απορριμματοφόρα, πολυμηχανήματα, φορτηγά, γερανοί κ.λπ.) που διαθέτει ο δήμος έχουν ελεγχθεί και συντηρηθεί.
Επίσης, έχει γίνει η προμήθεια των απαραίτητων ποσοτήτων αλατιού σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης, το οποίο βρίσκεται αποθηκευμένο στη Δ.Ε. Πεύκων δεδομένων των περισσότερων προβλημάτων που συνήθως προκαλούνται στην περιοχή λόγω του υψομέτρου, και διοχετεύεται και στις υπόλοιπες Δ.Ε. ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν. Αξίζει, επίσης, να προστεθεί ότι σε περιπτώσεις χιονοπτώσεων ιδιαίτερη μέριμνα δίδεται πάντα στον καθαρισμό των κεντρικών δρόμων απ’ όπου διέρχονται τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, καθώς και στα σημεία μαζικής συνάθροισης πολιτών (σχολεία, παιδικούς σταθμούς, ΚΑΠΗ, ΚΕΠ, δημοτικά καταστήματα-υπηρεσίες δημοτολογίου, υποκαταστήματα ΙΚΑ, εκκλησίες κ.λπ.).

Επιπλέον, συνεργάζεται και ενισχύει τις δύο αξιόλογες εθελοντικές ομάδες ΕΔΟΜΑΚ και ΕΔΟΜΑΚ Αγίου Παύλου, που έχουν στο ενεργητικό τους δεκάδες συμμετοχές σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών.

Τέλος, προς εξυπηρέτηση των πολιτών  μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα: 2310 625500, 2313 502211 και 2310 671100 εσωτ.179.

Δεν υπάρχουν σχόλια: