Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

ΑΡΙΣΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΔΩΡΕΑΝ!


Πραγματικα παρθένο αποδείχτηκε το ελαιόλαδο των Λακώνων παραγωγών, που διενημε δωρεάν ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών στην συμμετοχή του στο κίνημα ''Χωρίς Μεσάζοντες'' των παραγωγών αγροτικών προιόντων πριν μία βδομάδα.

Μετά απο εξέταση τρειών δειγμάτων του ελαιολάδου, που δόθηκε, σε μικροβιολογικό εργαστήριο της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε πως ο δείκτης οξείτητάς του κυμαίνεται από 0,4 έως 0,7% με όριο το 0,8%, ενώ ο δεύτερος κρίσιμος δείκτης των υπεροξειδίων (που δείχνει πόσο ταγκισμένο είναι το προϊόν) κυμαίνεται από 7,4 έως 9,5 meg/O2/Kg με όριο τα 20 meg/O2/Kg. Να σημειωθεί ότι τα ευρήματα αυτά βρίσκονται πολύ κοντά στις μετρήσεις που κοινοποίησαν οι παραγωγοί στο δήμο όταν η οργανωτική επιτροπή έθετε ως όρο τις υψηλές και διασφαλισμένες ποιοτικές προδιαγραφές και φυσικά πληρούν όλες τις προδιαγραφές της Ε.Ε.










 








 


''Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και σ’ αυτή τη δεύτερη πρωτοβουλία μας οφείλαμε να διασφαλίσουμε όχι μόνο τις χαμηλές τιμές των προϊόντων, αλλά κυρίως την ποιότητα, την ασφάλεια και την υγιεινή τους, ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο. Τελικά και από τους δικούς μας χημικούς ελέγχους αποδείχτηκε ότι οι αυστηροί όροι που θέσαμε κατά την αναζήτηση των αγαθών τηρήθηκαν από τους παραγωγούς και στους καταναλωτές έφθασε το προϊόν για το οποίο είχαμε δεσμευτεί'' δήλωσε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Να σημειωθεί ότι παρόμοιοι δειγματοληπτικοί έλεγχοι έγιναν και για τ’ άλλα προϊόντα (ρύζι, αλεύρι, πατάτες, φακές, φασόλια, κρεμμύδια), που επιβεβαίωσαν την ποιότητα και την υγιεινή τους.

Τέλος για την επιτυχία της διανομής των προιόντων αναφέρει και σε επιστολή του προς τον δήμαρχο της Νεάπολης - Συκεών, ο υπεύθυνος της κοινοπραξίας των παραγωγών, γεωπόνος, Γιάννης Μανίκης:'' Έπειτα από τρεις απολύτως επιτυχημένες διανομές που οι Λάκωνες ελαιοπαραγωγοί πραγματοποίησαν με πρωτοβουλία του Δήμου σας, αισθανόμαστε την ανάγκη να σας ευχαριστήσουμε για την ευκαιρία που δίνετε σε κάτι που γεννιέται να ζήσει και να υπάρξει, για τους συνεργάτες σας, διότι δεν είναι απλά ικανοί αλλά και υπέροχοι άνθρωποι, αλλά και για τους πολίτες του Δήμου σας, διότι είναι το απόλυτο δείγμα ελληνικού πολιτισμού και αξιοπρέπειας''.






Δεν υπάρχουν σχόλια: