Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ Κ.Η.Φ.Η.!

Γέμισε η κεντρική αίθουσα του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Δήμου Παύλου Μελά την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου, απο 400 ηλικιωμένους στο σώμα αλλά νέους στην ψυχή, όπως αποδείχτηκε, όπου  άκουσαν παραδοσιακή μουσική ενώ αντάλλαξαν ευχές, δώρα, γλυκίσματα και άλλα χριστουγεννιάτικα εδέσματα.

Επίσης, Οι ηλικιωμένοι φορώντας παραδοσιακές βράκες χόρεψαν για πάνω από δύο ώρες δημοτικούς, θρακιώτιοιυς και ποντιακούςχορούς, ανάβοντας το κέφι.

xmas_khfh_2012_2.jpg

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο δήμαρχος του Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, όπου στην δήλωσή του τόνισε πως: '' Στις δύσκολές μέρες που περνάμε προσπαθούμε να σταθούμε δίπλα στην κοινωνία και ιδιαίτερα στους ηλικιωμένους ανθρώπους που μας χρειάζονται περισσότερο. Ο δήμος υποστηρίζει τους πολίτες που διανύουν την γ΄ηλικία της ζωής τους προκειμένου να συνεχίσουν να διατηρούν την αυτονομία,την κοινωνική συμμετοχή την επικοινωνία και την αυτάρκειά τους. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε καθεμηρινά μάχες για να διαβούν οι ηλικιωμένοι σε αξιοπρεπείς συνθήκες στο οικείο και κοινωνικό τους περιβάλλον αλλά και να ασιθάνονται σιγουριά και ασφάλεια''.

xmas_khfh_2012_1.jpg

Να αναφέρουμε εδώ πως το Κ.Η.Φ.Η. του δήμου Παύλου Μελά βρίσκεται στην Πατρ. Γρηγορίου Ε' 15 (τηλ. 2310727210) και είναι το μεγαλύτερο της χώρας. Βρίσκεται στην Σταυρούπολη και παρέχει υπηρεσίες ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων ατόμων, μη δυνάμενων να αυτοεξυπηρετηθούν απόλυτα, των οποίων το οικογενειακό περιβάλλον που τα φροντίζει, εργάζεται ή αντιμετωπίζει σοβαρά κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα ή προβλήματα υγείας και αδυνατεί να ανταποκριθεί στην φροντίδα τους.

Διασυνδέεται επίσης, σε λειτουργικό επίπεδο, με τα ΚΑΠΗ και συνεργάζεται με τους τοπικούς φορείς που παρέχουν παρεμφερείς κοινωνικές υπηρεσίες, με μονάδες υγείας της περιοχής καθώς και με το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής Βοήθειας (ΕΚΑΚΒ).
 
xmas_khfh_2012_3.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: