Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ!


"Μόνο όταν υπάρχει η δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα σοβαρότατο πολιτικό γεγονός, όπως είναι η ομαδική παραίτηση όλων μας, που θα προκαλέσει πανευρωπαϊκό αν όχι παγκόσμιο ενδιαφέρον, θα μπορούμε να ελπίζουμε στη μη εφαρμογή των ήδη ψηφισμένων διατάξεων". "Η ΠΕΔΚΜ σάς ζητά να ορίσετε ως κορωνίδα, ως έσχατο μέσο της αντίδρασης σύσσωμης της αυτοδιοικητικής οικογένειας, την ομαδική παραίτηση των 325 Δημάρχων και των Δημοτικών Συμβουλίων και των αναπληρωτών τους'' ήταν η χαρακτηριστηκή δήλωση του προέδρου της της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας και δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη, στην τοποθέτησή του, στο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Έλλάδας.

Στην τοποθέτησή του, ο κ. Δανιηλίδης, διευκρίνησε πως είναι υπέρ της αξιολόγισης των υπαλλήλων και της μετάθεσης του πλεονάζοντος προσωπικού αλλά ''Η ΠΕΔ απορρίπτει τα τελεσίγραφα και τους εκβιασμούς των υπουργείων. Η κυβέρνηση να αποσύρει τον νόμο'' και ζήτησε να υπάρξει άμεσα προσφυγή στα ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια, ξεκαθαρίζοντας πως αν δεν προχωρήσει η ΚΕΔΕ, την προσφυγή στα ευρωπαϊκά δικαστήρια και στο Συμβούλιο Επικρατείας θα τη κάνει η ΠΕΔ-ΚΜ (όπως γράψαμε εδώ).

''Η αυτοδιοικητική οικογένεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ομόφωνα αξιώνει από την ΚΕΔΕ, να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας με στόχο αυτές να οδηγήσουν στη μη εφαρμογή των διατάξεων του νόμου, εκείνες οι οποίες ουσιαστικά καταργούν την διοικητική αυτοτέλεια και την οικονομική αυτοδυναμία της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, κάτι το οποίο παραβιάζει ευθέως και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη διοικητική αυτοτέλεια και το Ελληνικό Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Χάρτα Τοπικής Αυτονομίας''.

Κλείνοντας ο κ. Δανιηλίδης τόνισε πως: ''η απαξίωση της Αυτοδιοίκησης δεν είναι συγκυριακό φαινόμενο. Αποτελεί πλέον πολιτική επιλογή'' και ζήτησε απο την ΚΕΔΕ  ολοκληρωμένο πρόγραμμα ενημέρωσης, προβολής των θέσεων και αποκατάστασης της τιμής και της υπόληψης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: