Τετάρτη 8 Μαΐου 2013

Το χρονικό της απαγωγή της Μανωλάδας!

Συνελήφθησαν σήμερα, νωρίς το πρωί, σε καταυλισμό αλλοδαπών στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, τέσσερις αλλοδαποί, υπήκοοι Μπαγκλαντές, ηλικίας 48, 38, 25 και 20 ετών, που εμπλέκονται σε υπόθεση εκβίασης ομοεθνή τους, μετά από απαγωγή του αδελφού του στην Τουρκία. 
 
Το χρονικό της υπόθεσης έχει ως εξής, 35χρονος Μπαγκλαντεσιανός, που διαμένει μόνιμα στην Αττική, πριν από έξι μέρες, δέχθηκε τηλεφώνημα άγνωστου, ο οποίος απαίτησε το χρηματικό ποσό των 6.000 ευρώ, προκείμενου να απελευθερώσει τον αδελφό του, που είχε απαγάγει και κρατούσε στην Τουρκία, μαζί με συνεργούς του.
 
Το γεγονός της απαγωγής επιβεβαιώθηκε και απο νέα τηλεφωνική επαφή με τους δράστες, στην Τουρκία, κατά τη διάρκεια της οποίας ο 35χρονος, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με τον απαχθέντα αδελφό του.
 
Επιπλέον, στον 35χρονο τηλεφώνησε άλλο ένα άτομο, που ισχυρίστηκε ότι είναι αδελφός του δράστη της απαγωγής και απαίτησε να μεταβεί στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, όπου διαμένει, προκειμένου να του παραδώσει τα «λύτρα», απειλώντας ότι σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύει η ζωή του απαχθέντα.
 
Μετά από αυτό, ο 35χρονος μαζί με έναν 42χρονο ομοεθνή του μετέβησαν χθες, αργά το βράδυ, στη Νέα Μανωλάδα, προκειμένου να συναντηθούν με τους συνεργούς των απαγωγέων. Κατά τη συνάντηση και επειδή είχαν καταφέρει να συγκεντρώσουν μέρος μόνο των χρημάτων που απαιτούσαν οι δράστες ως λύτρα, δέχθηκαν επίθεση από τους τέσσερις συλληφθέντες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό τους.
 
Οι δύο παθόντες μεταφέρθηκαν από αστυνομικούς στο Κέντρο Υγείας Βάρδας, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησαν.
Για την διερεύνηση του περιστατικού και την ανεύρεση των δραστών ενεργήθηκαν άμεσες αναζητήσεις από το Αστυνομικό Τμήμα Βάρδας, με αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τεσσάρων αλλοδαπών.
 
Σε έρευνα που διενήργησαν οι αστυνομικοί στον τόπο του περιστατικού, βρήκαν και κατέσχεσαν δύο μαχαίρια, δύο ξύλινα ρόπαλα, μία σιδερένια ράβδο και ένα ξύλινο μπαστούνι παιχνιδιού κρίκετ.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση από κοινού, σωματικές βλάβες και ηθική αυτουργία σε απαγωγή.
 
Επιπλέον, με τις ίδιες κατηγορίες, βαρύνεται και πέμπτος αλλοδαπός υπήκοος Μπαγκλαντές, ο οποίος αναζητείται. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα έχει κεντρικό ρόλο στην υπόθεση, καθώς είναι το άτομο που τηλεφώνησε στον 35χρονο, ισχυριζόμενος ότι είναι ο αδερφός του δράστη της απαγωγής στην Τουρκία και είναι αυτός, ο οποίος θα παραλάμβανε τα λύτρα στη Νέα Μανωλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: