Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Νεα επιστολή Δανιηλίδη προς τους αρμόδιους για την αστυνόμευση της Νεαπόλης και των Συκεών


Την εντατικοποίηση της αστυνόμευσης, με έμφαση στα σχολικά συγκροτήματα, ζητά ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, με νέα επιστολή του προς τις ηγεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης και των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, την οποία κοινοποιεί στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, στην ΟΛΜΕ, τη ΔΟΕ, την Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και το Σύλλογο Δασκάλων και Νηπιαγωγών «Ο Αριστοτέλης».

Στην εεπιστολή, ο κ. Δανιηλίδης, αναφέρεται στα αλλεπάλληλα κρούσματα βανδαλισμών και διαρρήξεων σε σχολικά συγκροτήματα και δημοτικά κτίρια το τελευταίο χρονικό διάστημα, τα οποία υποχρεώνουν τη δημοτική αρχή να επανέλθει άμεσα και επιτακτικά στην αναγκαιότητα εντατικοποίησης της αστυνόμευσης στα όρια του δήμου Νεάπολης-Συκεών.

Το πιο πρόσφατο και ανησυχητικό περιστατικό σημειώθηκε στις 27 Μαΐου στο 9ο Νηπιαγωγείο Συκεών (Κομνηνών-Πόντου), όπου άγνωστοι πέταξαν και έσπασαν γυάλινα μπουκάλια, προκαλώντας φθορές στον αύλειο χώρο της σχολικής μονάδας, στην οποία στεγάζονται επίσης τα 4ο και 11ο Δημοτικά Σχολεία Συκεών. Εύλογα, το επεισόδιο προκάλεσε σύγχυση και φόβο στα νήπια και τα μικρά παιδιά, καθώς και τη μέγιστη αγωνία εκπαιδευτικών και γονέων. Επίσης, λίγες μόνο μέρες πριν (14.5.2013) στο 1ο Γυμνάσιο Συκεών «Οδυσσέας Φωκάς» (Δ.Γληνού 13) άγνωστοι δράστες, πιθανότατα στη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, έφτασαν στο σημείο να αφαιρέσουν την εξωτερική μονάδα του κλιματιστικού του γραφείου του διευθυντή.



Στην επιστολή του, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, επισημαίνει ότι «ως δημοτική αρχή έχουμε καταστήσει σαφές ότι εστιάζουμε την προσοχή μας στην εύρυθμη λειτουργία των σχολείων και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων, λαμβάνοντας κάθε προληπτικό και προστατευτικό μέτρο, ενώ οι περιπολίες των στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας στις γειτονιές είναι επισταμένες σε όλη τη διάρκεια του 24ώρου... Ωστόσο, το καθοριστικό για το επίπεδο ζωής των κατοίκων του δήμου μας αίσθημα ασφάλειας απειλείται καθημερινά με περαιτέρω υποβιβασμό. Η έξαρση των παράνομων δραστηριοτήτων, οι δεκάδες επιθέσεις σε ανυποψίαστους πολίτες, ηλικιωμένους και μικρά παιδιά, οι διαρρήξεις σε σπίτια, καταστήματα, δημοτικά κτίρια και σχολικά συγκροτήματα, η διακίνηση και χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών, δικαιολογημένα έχουν θορυβήσει τους συμπολίτες μας. Η ανησυχία τους, μάλιστα, εντείνεται εξαιτίας του θράσους των εγκληματικών στοιχείων να δρουν ακόμα και με το φως της μέρας, δυνατότητα που ενισχύεται και από την ανεπαρκή αστυνόμευση''.

Συνοψίζοντας τις παρούσες ανάγκες, ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, επαναλαμβάνει τα πάγια αιτήματα της δημοτικής αρχής. «Καλούμε εκ νέου το σύνολο της ιεραρχίας της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα εγγυώνται την καθημερινή προστασία των πολιτών από κάθε εγκληματική δράση. Καλούμε εκ νέου την πολιτεία να εξετάσει την από καιρό δημοσίως εκφρασμένη πρότασή μας να συσταθεί ένα πλήρες Αστυνομικό Μέγαρο με Τμήματα Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, Δίωξης Ναρκωτικών, κ.λπ., για τη χωροθέτηση του οποίου ο δήμος μας διαθέτει και το κατάλληλο οικόπεδο.
»Αναγκαζόμαστε εκ των πραγμάτων να επαναφέρουμε το αίτημά μας για περισσότερη αστυνόμευση και ασφάλεια στα όρια του δήμου μας, αίτημα που στο παρελθόν υποβάλλαμε πολλές φορές καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις, όπως:
-Στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων με αριθμό προσωπικού ικανού να ανταποκριθεί στην πραγματική αστυνόμευση του δήμου.
-Αντίστοιχη στελέχωση των Τμημάτων Ασφαλείας.
-Εξοπλισμός των Τμημάτων με οχήματα, δίκυκλα, κ.λπ.
-Καθημερινή κίνηση τουλάχιστον πέντε περιπολικών σε 24ωρη βάρδια.
-Δέκα τουλάχιστον πεζές περιπολίες (από 2 αστυνομικούς η κάθε μία), καθημερινά σε 24ωρη βάρδια και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες».


Ενδεικτικά να αναφέρουμε εδώ, την τελευταία επιστολή του δημάρχου Νεάπολης - Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη για τον ίδιο λόγο προς την Ελληνική Αστυνομία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: