Κυριακή 12 Μαΐου 2013

Στο πλευρό των ηλικιωμένων ομογενών, ο Παύλος Μελάς!


Με επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο δήμαρχος Παύλου Μελά, Διαμαντής Παπαδόπουλος, ζητά τη συνέχιση καταβολής της σύνταξης σε όσους υπερήλικες ομογενείς διαμένουν στο δήμο, για την αποφυγή κοινωνικών εντάσεων.




Αναλυτικά ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου:
 
Προς
Υπουργό Υγείας
κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος
θέμα : " Σύνταξη ομογενών"
 
Αξιότιμε κ. υπουργέ,
 
Οι άνθρωποι των τοπικών κοινωνιών, του μικρού και μεσαίου εισοδήματος, οι οποίοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της χώρας και την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας υφίστανται μία ανελέητη και βάρβαρη επίθεση τα τελευταία 4 χρόνια, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, χωρίς να φέρουν καμία ευθύνη γι΄ αυτήν. 
 
Τελευταίο χτύπημα ο Νόμος 40932012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 επείγοντα μέτρα Εφαρμογής του Ν.4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2016» που ψήφισε η Ελληνική Βουλή. Σύμφωνα μ΄ αυτόν, το μεγαλύτερο μέρος των υπερηλίκων παλιννοστούντων ομογενών από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ χάνει την σύνταξη, την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη καθώς παύει να πληροί πλέον τις αντίστοιχες προϋποθέσεις. Η εφαρμογή των επίμαχων διατάξεων θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε κοινωνική έκρηξη. 

Στον Δήμο Παύλου Μελά και ειδικότερα στις περιοχές Νικόπολης, Ευξεινούπολης και Φιλοθέης κατοικούν πάνω από 15.000 ομογενείς υπερήλικες οι οποίοι ήρθαν στην Ελλάδα μετά το 1990-1992. Από την πρώτη στιγμή ο δήμος αγκάλιασε του χιλιάδες παλιννοστούντες ομογενείς που εγκαταστάθηκαν στον τόπο μας. Όλο αυτό το διάστημα προσπαθούμε να δημιουργήσουμε μια κοινωνία συνοχής, αλληλεγγύης, εθελοντισμού, επιχειρώντας παράλληλα να λύσουμε τα καθημερινά προβλήματα των συνδημοτών μας.  
 
Αλλά και η Ελληνική Πολιτεία από το 1982 και μετά και ιδιαίτερα από το 1990 αντιμετώπισε με ευνοϊκή διάθεση τους παλιννοστούντες ομογενείς από τις χώρες της πρώην ΕΣΣΔ. Πήρε μέτρα για την κατά το δυνατόν επίλυση των προβλημάτων τους. 

Σήμερα, έχοντας ήδη υποστεί αφόρητες κατά καιρούς ταλαιπωρίες, υφίστανται μια ακόμη. Ως Ελληνική Πολιτεία πρέπει να αλλάξουμε άμεσα το Νόμο βοηθώντας αυτούς τους ανθρώπους να ζήσουν τα τελευταία χρόνια της ζωής τους σε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές περιβάλλον. Σας καλώ να προβείτε σε τροποποιήσεις των αντίστοιχων διατάξεων προκειμένου να συνεχίσει η καταβολή τη σύνταξης σε όσους υπερήλικες ομογενείς διαμένουν στο δήμο μας, αλλάζοντας τον χρόνο διαμονής στην Ελλάδα από είκοσι (20) σε δέκα (10) έτη. Μόνο έτσι θα αποτραπεί η κοινωνική έκρηξη των νεόπτωχων και ανασφάλιστων συμπολιτών μας.
 
Κοινοποίηση:
-Γραφείο Πρωθυπουργού    
-Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
-Υπουργό Μακεδονίας Θράκης
-Υπουργό Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
-Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού
 
 
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ     
ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: