Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Η διατροφή δεν είναι παιχνίδι!


Ημερίδα ενημέρωσης, για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας, με σύνθημα ''η διατροφή δεν είναι παιχνίδι'',  διοργανώνει τη Δευτέρα (27/05) ο Δήμος του Παύλου Μελά. Στόχος της είναι η πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση των γονέων για τον αντίκτυπο της διατροφής των παιδιών τους στη σωματική και πνευματική τους ανάπτυξη. Ταυτόχρονα αποσκοπεί στην παρακίνηση των μαθητών προκειμένου να αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες εντός και εκτός σπιτιού.



''Η ημερίδα αυτή επιχειρεί να ενεργοποιήσει ολόκληρη την κοινωνία, βάζοντας στο τραπέζι το ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα της υγιεινής διατροφής. Τα παιδιά του σήμερα είναι το μέλλον του κόσμου μας-η ισορροπημένη διατροφή είναι ο σύμμαχός τους'' δήλωσε ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα παρουσιαστούν μεταξύ άλλων προγράμματα διατροφικής αγωγής καθώς και νέες μεθοδολογίες και τεχνικές. Ειδικοί επιστήμονες θα αναφερθούν στην διαχρονική σχέση υγείας και διατροφής ενώ μαθητές θα παρουσιάσουν κολάζ διατροφικής πυραμίδας. Εικαστικά και θεατρικά δρώμενα θα πλαισιώσουν την εκδήλωση η οποία θα ολοκληρωθεί με τη βράβευση των συμμετεχόντων σχολείων.

Το πρόγραμμα εντάσσεται στις «Δράσεις Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη της Παιδικής Παχυσαρκίας στο Δήμο Παύλου Μελά». Υλοποιείται σε συνεργασία με το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ» και τη Γεωπονική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 17:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου του Κέντρου Πολιτισμού «Χρήστος Τσακίρης». Η είσοδος είναι ελεύθερη.

prosklisi_imerida.jpg

Δεν υπάρχουν σχόλια: