Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Πολυπράγμων αλλά άτυχος!


Συνελήφθη ξημερώματα στην περιοχή του Μοσχάτου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης 40χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος λίγο πριν, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, διέρρηξαν σούπερ-μάρκετ στην Καλλιθέα.

Συγκεκριμένα,  ο 40χρονος, μαζί με ακόμη ένα άτομο, μπήκαν στο σούπερ-μάρκετ και αφαίρεσε από το εσωτερικό του χρηματοκιβώτιο, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 22.596,50 ευρώ. Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκαν σε κλεμμένο όχημα άλλου συνεργού τους και διέφυγαν. Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης, τους εντόπισαν στην περιοχή του Μοσχάτου, αλλά οι δράστες επιχειρώντας να διαφύγουν, ανέπτυξαν ταχύτητα και συγκρούστηκαν με διερχόμενο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ημεδαπού. Στη συνέχεια, διέφυγαν πεζή, αλλά οι αστυνομικοί, κατάφεραν να ακινητοποιήσουν τον 40χρονο, παρόλο που εκείνος προέβαλε αντίσταση και τους επιτέθηκε.

Στην κατοχή του 40χρονου και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, ένας ασύρματος, δύο κουκούλες τύπου full face , ένα ζευγάρι γάντια, καθώς και διάφορα αντικείμενα και προσωπικά έγγραφα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τα παραπάνω άτομα είχαν συστήσει από τις αρχές του 2013 εγκληματική σπείρα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σούπερ-μάρκετ, πρατήρια υγρών καυσίμων και σπίτια. Για τη μετάβαση στους τόπους των διαρρήξεων και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν κλεμμένα αυτοκίνητα.
 
Μέχρι στιγμής, έχουν εξιχνιασθεί δύο περιπτώσεις διαρρήξεων-κλοπών τον τελευταίο μήνα σε μονοκατοικία στο Νέο Κόσμο και σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην Παλλήνη, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να εξακριβωθεί η συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: