Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Νεκρός σπηλαιοδύτης στην Αρκαδία!


Νεκρός βρέθηκε σήμερα, στην πηγή Σίντζι, στην Κανδύλα Αρκαδίας, 25χρονος σπηλαιοδήτης, μέλος της Σπηλαιολογικού Ελληνικού Εξερευνητικού Ομίλου (ΣΠΕΛΕΟ), όπου, μαζί με άλλα τρεία μέλη του ομίλου, πραγματοποίησαν σπηλαιοκατάδυση στο προαναφερθέν σπήλαιο.

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν πως πιθανή αιτία πνιγμού του 25χρονου είναι κάποιο τεχνικό πρόβλημα που παρουσίασαν οι καινούργιες φιάλες που χρησιμοποίησε ο άτυχος δύτης.

Στο σημείο της τραγωδίας, βρέθηκαν ο περιφερειάρχης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας που συντόνισε την επιχείρηση,  η πρώην αντιδήμαρχος κ. Εικοσιδέκα, η οποία κατάγεται από την περιοχή, γιατρός, αλλά και κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος, για την υποστήριξη των γονιών του 25χρονου, που είχαν φτάσει έξω από το σπήλαιο και που ο Δήμος Τρίπολης, φιλοξένησε την ομάδα και τους γονείς και τον αδελφό του άτυχου δύτη, σε ξενοδοχείο της περιοχής.

Έως τις 03:00 τα ξημερώματα,  οι έμπειροι σπηλαιοδύτες δεν μπόρεσαν να βγάλουν το άψυχο σώμα του δύτη, λόγω δυσμενών συνθηκών που επικρατούσαν μέσα στο σπήλαιο (θολωμένα νερά). Η πρώτη ανάσυρση έγινε μέχρι τα 30 μέτρα αλλά οι δύτες, δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν και βγήκαν έξω. Έτσι η προσπάθεια συνεχίστηκε αργότερα και τελικά, το πτώμα του άτυχου 25χρονου ανασύρθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Σημειώνεται ότι το σπήλαιο Πηγής Σίντζι έχει εξερευνηθεί, το επισκέπτονται σπηλαιοδύτες και χαρακτηρίζεται εξαιρετικά επικίνδυνο. Βρίσκεται στη λίστα των 30 βαθύτερων εξερευνημένων υποβρύχιων σπηλαίων στον κόσμο.
Παραγγέλθηκε νεκροψία-νεκροτομή. Προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: