Τρίτη 28 Μαΐου 2013

''Σκούπα'' στα εγκαταλειμμένα αυτοκίνητα


Εκστρατεία διαρκείας πραγματοποιεί η Δημοτική Αστυνομία του δήμου Νεάπολης-Συκεών για την εξάλειψη κάθε εστίας ρύπανσης που δημιουργούν τα εγκαταλειμμένα οχήματα στους δρόμους και στις γειτονιές του δήμου, με θετικά αποτελέσματα, όπως πιστοποιούν τα απολογιστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με αυτά, μέσα στο 2012 και από τις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου, απομακρύνθηκαν οριστικά 127 εγκαταλειμμένα οχήματα, από τα συνολικά 767 που εντοπίστηκαν στους δρόμους του δήμου Νεάπολης-Συκεών, ενώ σε άλλα 532 επικολλήθηκε το ειδικό σήμα της επικείμενης απόσυρσής τους.



''καθημερινά προσπαθούμε με κάθε τρόπο να δώσουμε λύση σε προβλήματα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα των πολιτών μας προς όφελος της δημόσιας υγείας, της αισθητικής του δήμου μας, της λειτουργικότητας των δρόμων και της διευκόλυνσης στάθμευσης, απελευθερώνοντας νέες θέσεις για τους κατοίκους. Για στατιστικούς λόγους, αξίζει να αναφέρουμε ότι, συνολικά, στον πρώην δήμο Συκεών (νυν δημοτική ενότητα Συκεών), όπου τα εγκαταλειμμένα οχήματα αποτελούσαν αρμοδιότητα της Δημοτικής Αστυνομίας από το 2.000, απομακρύνθηκαν από τότε έως και σήμερα 962 οχήματα'', υπογραμμίζει σε δήλωσή του ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης.

Ενώ απο την μεριά του, ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας, Τάσος Τσακιρίδης δηλώνει πως: ''πέρα από θέματα ασφαλείας των πολιτών, η Δημοτική Αστυνομία συνεχίζει καθημερινά την πολυεπίπεδη δράση της και όσον αφορά την προστασία του αστικού περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ζήτημα των εγκαταλειμμένων οχημάτων που αποτελούν εστίες ρύπανσης και μόλυνσης». «Η βελτίωση των όρων διαβίωσής μας δεν επιτυγχάνεται μόνο με την επιβολή κυρώσεων και διοικητικών προστίμων. Προηγείται η ενεργοποίηση και ευαισθητοποίηση των πολιτών. Απευθύνουμε, λοιπόν, έκκληση συνεργασίας στους δημότες να απομακρύνουν τα εγκαταλειμμένα οχήματα και να τα τοποθετούν σε ιδιόκτητα οικόπεδα''.

Δεν υπάρχουν σχόλια: