Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Διάρρηξη στο πρώην Δημαρχείο Νεάπολης!


Στόχος διαρρηκτών έπεσε το δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης του δήμου Νεάπολης-Συκεών ( πρώην δημαρχείο Νεάπολης) στην περιοχή Στρεμπενιώτη, με τους άγνωστους, προς το παρόν, δράστες να ξεφεύγουν, έχοντας αποσπάσει 250 ευρώ, αφού προηγουμένως προκάλεσαν υλικές ζημιές στο εσωτερικό του κτιρίου, κυρίως σε εξοπλισμό.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η διάρρηξη πιθανότατα έγινε βραδινές ή πρώτες πρωινές ώρες μεταξύ του περασμένου Σαββάτου (11.5) και της Κυριακής (12.5). Οι άγνωστοι δράστες φαίνεται να μπήκαν στο κτίριο αφού προηγουμένως παραβίασαν την έξοδο κινδύνου, πήδηξαν τα κιγκλιδώματα της εσωτερικής σκάλας που οδηγεί στο δεύτερο όροφο, παραβίασαν τις κλειδαριές στις πόρτες σχεδόν όλων των γραφείων που στεγάζονται στο δεύτερο όροφο (οικονομική υπηρεσία, γραφεία πληροφορικής, προσωπικού, καταστημάτων, παιδείας, πρωτοκόλλου, συμβουλευτικού σταθμού, κ.ά.), έσπασαν και άνοιξαν ντουλάπες και συρτάρια βγάζοντας από μέσα φακέλους, χαρτιά, νομίσματα μικρής αξίας, κ.λπ., για να καταφέρουν τελικά να εντοπίσουν 250 ευρώ σε ένα μικρό φορητό χρηματοκιβώτιο στο γραφείο των Σχολικών Επιτροπών.









 
 
 







Σε αναζήτηση πιο ενδιαφέρουσας λείας, οι δράστες μετέβησαν και στον τρίτο όροφο, όπου στεγάζονται τα γραφεία του δημάρχου, της αντιδημάρχου Διοικητικού-Οικονομικού-Παιδείας και του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παραβίασαν την κοινή είσοδο των δύο πρώτων γραφείων, άνοιξαν ντουλάπια και συρτάρια, χωρίς ωστόσο να αφαιρέσουν κάποιο αντικείμενο.

 
Τη διάρρηξη αντιλήφθηκε πρώτη σήμερα το πρωί η καθαρίστρια του κτιρίου, η οποία ειδοποίησε αμέσως τη δημοτική αρχή και την αντιδήμαρχο Διοικητικού- Οικονομικού-Παιδείας Κατερίνα Τσουκαλά, η οποία κάλεσε το ΙΑ΄ Τμήμα Ασφάλειας Νεάπολης, άνδρες του οποίου μετέβησαν άμεσα στο χώρο για έρευνα, καταγραφή και σήμανση, παρουσία και του αντιδημάρχου Δημοτικής Αστυνομίας Τάσου Τσακιρίδη.

Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κατερίνα Τσουκαλά, ''είναι η πρώτη φορά που το δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης γίνεται στόχος διαρρηκτών, ενώ έκδηλη είναι η
ανησυχία για την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων διαρρήξεων σε διάφορα δημοτικά κτίρια.
Υπενθυμίζουμε ότι μόνο στο πρόσφατο παρελθόν, αρκετές φορές επαναλήφθηκαν εικόνες όπως η σημερινή στο δημαρχιακό κατάστημα Νεάπολης''.




Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Νεάπολης - Συκεών, ''το σημαντικότερο κρούσμα τους τελευταίους μήνες ήταν ο σοβαρός τραυματισμός άτυχης καθαρίστριας στο ΕΠΑΛ Νεάπολης, η οποία δέχθηκε τουλάχιστον επτά μαχαιριές εν ώρα υπηρεσίας! Παραμονές Χριστουγέννων άγνωστοι κακοποιοί έριξαν μπουκάλια με μπογιές και πέτρες, σπάζοντας τζάμια και προκαλώντας σημαντικές ζημιές στο δημαρχιακό κατάστημα Αγίου Παύλου. Επίσης, από το Νοέμβριο του 2012 έως και το Φεβρουάριο του 2013 το Β΄ ΚΑΠΗ της Νεάπολης έγινε στόχος διαρρηκτών πέντε φορές και το Φεβρουάριο του 2013 άγνωστοι χτύπησαν και το Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου.

Σε ό,τι αφορά τις επιθέσεις σε ανυποψίαστους και φιλήσυχους πολίτες, το θράσος των διαρρηκτών είναι πρωτοφανές, αφού πλέον δεν περιορίζονται να δρουν τις απογευματινές ή βραδινές ώρες, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» και μέρα μεσημέρι παραβιάζοντας ακόμα και θωρακισμένες εξώπορτες πολυκατοικιών και πόρτες διαμερισμάτων, προκαλώντας μάλιστα και δυνατό θόρυβο!''

Δεν υπάρχουν σχόλια: