Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Ιντερνετική διάκριση για το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού!



Το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Ελευθερίου-Κορδελιού κατάφερε να αποσπάσει μια πανελλήνια διάκριση. Συμμετέχοντας στον 6ο Διαγωνισμό Ελληνόφωνων Εκπαιδευτικών Ιστότοπων, που  προκήρυξαν η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών για τις Φυσικές Επιστήμες «Μιχάλης Δερτούζος» και η «Ελληνική Ένωση για την Αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και της Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση» (e-Δίκτυο-ΤΠΕ-Ε), σε συνεργασία με το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, ο δικτυακός τόπος του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Ελευθερίου-Κορδελιού κατέλαβε την 4η θέση για την Α/θμια Eκπ/ση. Μάλιστα, το Σχολείο είναι το μοναδικό Δημοτικό Σχολείο της Θεσ/νίκης, που βρέθηκε εντός της 10αδας.
Δημιουργοί της ιστοσελίδας είναι ο Δ/ντής κ. Στέργιος Παπαδόπουλος και ο δάσκαλος Ιορδάνης Ταυρίδης, ενώ υπάρχει η στήριξη όλων των δασκάλων του σχολείου. Από το σχολικό έτος 2008-09 στην ιστοσελίδα έχουν ανέβει άλλες δυο γλώσσες επικοινωνίας με τους επισκέπτες. Εκτός από τα ελληνικά και τα αγγλικά, τώρα κάποια θέματα που έχουν σχέση με το σχολείο και τη λειτουργία του καθώς και την εκπαίδευση στην Ελλάδα έχουν ανεβεί και στην αλβανική και ρωσική γλώσσα.

Η ιστοσελίδα του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού  είναι ειδικευμένη στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση & στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης.
''Η διάκριση αυτή είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών που γίνονται για την καλύτερη ποιότητα στην εκπαίδευση και μέσω της διαδικτυακής παρουσίας, με μεγαλύτερη αίσθηση ευθύνης για το μέλλον όχι στη λογική της διάκρισης, αλλά της αφανούς προσφοράς στο παιδί, την παροχή ποιοτικής εκπαίδευσης, προσφοράς και αγάπης'' υπογράμμισε ο Διευθυντής του Σχολείου κ.Στέργιος Παπαδόπουλος

''Η κατάκτηση της 4ης θέσης στον Πανελλήνιο αυτό Διαγωνισμό καθιστά το 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Σχολείο Άξιο Πρεσβευτή ολόκληρου του Δήμου μας, αποδεικνύοντας περίτρανα πως η σχολική μας κοινότητα  δεν συμβαδίζει μόνο με το πνεύμα της νέας ηλεκτρονικής εποχής αλλά πρωτοστατεί στο σχεδιασμό και στη λειτουργική υποστήριξη ενός σύγχρονου και διαθεματικού πυλώνα ηλεκτρονικής πληροφόρησης'' δήλωσε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου κ. Στάθης Λαφαζανίδης.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ελευθερίου-Κορδελιού και ιδιαίτερα στη Διεύθυνση του Σχολείου που εργάστηκαν και κατέθεσαν όλες τις δημιουργικές τους δυνάμεις για τη δημιουργία και λειτουργία της διαδικτυακής αυτής πύλης, η οποία γνωρίζει πανελλήνια αναγνώριση και καταξίωση'' τόνισε η Εντεταλμένη σε θέματα Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας κ. Αβρόρα Σαββίδου.
Τις 10 πρώτες θέσεις για το 2013 για την Π.Ε. κατέλαβαν:

1. Δημοτικό Μεγάλης Παναγιάς Χαλκιδικής: http://dim-meg-panag.chal.sch.gr

2. 1ο Δημοτικό Σχολείο Λεχαινών Ηλείας: http://1dimlech.blogspot.gr

3. Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου: http://dim-an-syrou.kyk.sch.gr

4. 6ο Διαπολιτισμικό Δημοτικό Ελευθερίου-Κορδελιού Θεσ/νίκης:

http://6dim-diap-elefth.thess.sch.gr

5. Δημοτικό Σχολείο Ταξιαρχών Τρικάλων: http://blogs.sch.gr/dimtaxiar

6. Δημοτικό Σχολείο Άδελε Ρεθύμνου: http://dimadele.org

7. Κοινότητα Μάθησης: http://www.mathisis.org

8. 8ο Δημοτικό Αγίας Παρασκευής Αθήνας: http://8dim-ag-parask.att.sch.gr

9. Δημοτικό Σχολείο Δεμενίκων Πάτρας: http://dim-demen.ach.sch.gr

10. 32ο Δημοτικό Σχολείο Πάτρας: http://32dim-patras.ach.sch.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: