Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Δήμος Παύλου Μελά vs Δήμος Νεάπολης, με φόντο τα σχολεία!




Την δέσμευσή του να κινηθεί δικαστικά και να προσβάλλει την οποιαδήποτε απόφαση ή διοικητική πράξη εκδοθεί από τον Δήμο Νεάπολης - Συκεών αλλά και την Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, η οποία θα αποκλείσει, κάποιους μαθητές, που ανήκουν στα διοικητικά όρια της Πολίχνης από τα σχολεία που βρίσκονται στην Περιοχή του Στρεμπενιώτη.

''Τέτοιες αποφάσεις διαταράσσουν τον προγραμματισμό των οικογενειών των οποίων τα παιδιά φοιτούν σε αυτά τα σχολεία αυτήν τη στιγμή, και αναστατώνουν τους ίδιους τους μαθητές. Η εκπαίδευση δεν είναι αριθμοί ούτε στηρίζεται μόνο στην ευημερία αυτών. Βίαιες αλλαγές σχολικού περιβάλλοντος και διαχωριστικές γραμμές ανάμεσα στα παιδιά είναι ανεπίτρεπτες και σε καμία περίπτωση αποδεκτές.

Απαιτούμε, με αρχές και κανόνες, το στρατόπεδο Στρεμπενιώτη να υπηρετήσει τον τόπο, την κοινωνία και τη σχολική κοινότητα τόσο των δύο Δήμων όσο και ολόκληρων των Δυτικών Συνοικιών. Η παιδεία δεν έχει σύνορα. Και όλα τα παιδιά έχουν τα ίδια δικαιώματα. Ήδη ο δήμος Παύλου Μελά φιλοξενεί δεκάδες μαθητές του Ευόσμου και των Αμπελοκήπων.

Να συνεχίσουν να φοιτούν και τη νέα σχολική χρονιά στα σχολεία της Νεάπολης, μαθητές της Δημοτικής Ενότητας Πολίχνης που είναι ήδη εγγεγραμμένοι εκεί, σεβόμενοι ταυτόχρονα το δικαίωμα των παιδιών να παραμείνουν σε πρωινό κύκλο μαθημάτων αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Παύλου Μελά''  αναφέρει η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του ΔήμουΠαύλου Μελά, όπως αυτή κοινοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη (20/06) στον διευθυντή Δ/βάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης, Παύλο Ματζιάρη, ο οποίος δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα. 


''Ως νέος δήμος Παύλου Μελά αναγνωρίζουμε το μεγάλο πρόβλημα διπλοβάρδιας που αντιμετωπίζει η τοπική ενότητα Πολίχνης εξαιτίας της αδράνειας που επέδειξαν όλες οι προηγούμενες διοικήσεις. Από την πρώτη στιγμή σκύψαμε στο πρόβλημα εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση για την ανέγερση νέων σχολικών μονάδων. Στην Δημοτική Κοινότητα Πολίχνης παραδίδεται σε 20 μέρες το 14ο δημοτικό σχολείο ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής του 1ου δημοτικού. Ταυτόχρονα, κατασκευάζεται πρότυπο γυμναστήριο στο 1ο δημοτικό. 

Εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση και τους επόμενους μήνες ξεκινούν οι διαδικασίες δημοπράτησης του 12ου δημοτικού και 11ου νηπιαγωγείου. Δεσμευόμαστε ότι μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα λύσουμε οριστικά και αμετάκλητα το χρόνιο πρόβλημα της διπλοβάρδιας που μαστίζει παιδιά και γονείς της περιοχής. Μέχρι τότε ζητάμε όλα τα παιδιά μας να συνεχίσουν να φοιτούν στα σχολεία που είναι ήδη εγγεγραμμένα, σεβόμενοι ταυτόχρονα τον πρωινό κύκλο σπουδών των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών μονάδων'' ανάφερε με αφορμή το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: