Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Εκστρατείες ανθρωπιάς απο την Νεάπολη και τον Παύλο Μελά!






Με κεντρικό σύνθημα ''Δώστο με την καρδιά σου'' και με την οργανωτική φροντίδα των στελεχών του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής, η εξόρμηση πραγματοποιείται και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Νεάπολης - Συκεών (Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων). Επίσης, εκτός από την προσφορά αίματος, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγράφονται και στα δημοτικά Δίκτυα Εθελοντών Δοτών Αιμοπεταλίων, Δωρητών Οργάνων Σώματος και Δωρητριών Βλαστοκυττάρων. Η θερινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς του δήμου, ολοκληρώνεται την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Επίσης, στο πλαίσιο της Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, ο σύλλογος «ΟΙΚΟ-ΟΡΑΜΑ» οργάνωσε το περασμένο Σάββατο, παράλληλα με την αιμοδοσία στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, ένα χρήσιμο παζάρι ανταλλαγής μεταχειρισμένων παιδικών ρούχων, παπουτσιών, παιχνιδιών και βιβλίων. Μάλιστα, η πρώτη ημέρα της εξόρμησης, φιλοξενήθηκε το περασμένο Σάββατο (8/6) στο δημοτικό κατάστημα Πεύκων, χθες Κυριακή (9/6) στο δημαρχείο Νεάπολης-Συκεών όπου και συνεχίζεται έως και την Τετάρτη 12/6, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Την Πέμπτη 13/6 η αιμοδοσία θα γίνει στο Γ΄ ΚΑΠΗ Αγίου Παύλου από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι, ενώ την Πέμπτη 14 και την Παρασκευή 15/6 στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.



Όπως επισημαίνουν σε κοινή τους ανακοίνωση ο δήμαρχος Νεάπολης - Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης και ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρης Απατσίδης: ''Η πρώτη επιτυχημένη μεταμόσχευση οργάνου υπήρξε η μετάγγιση αίματος, απόδειξη της ουσιαστικότερης δύναμης ζωής. Η  επιστημονική πρόοδος που έχει σημειωθεί από τότε, όμως, δυστυχώς δεν συνοδεύεται από την αντίστοιχη συναισθηματική και ηθική παραδοχή της σπουδαιότητας της προσφοράς αίματος από αδικαιολόγητα μεγάλο αριθμό ανθρώπων... 

Στο δήμο Νεάπολης-Συκεών η αιμοδοσία έχει ανεκτίμητη αξία και σημασία, δεδομένου ότι η απόλυτη αυτή πράξη βοήθειας, ανιδιοτέλειας και αλληλεγγύης κρύβει όλο το νόημα του σκοπού της ζωής του ανθρώπου. Θαυμάζοντας το αθόρυβο έργο και την αποστολή του αίματος να διασφαλίζει την τακτική, συνεχή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού, θέλουμε, ονειρευόμαστε και προσπαθούμε η ισχυρά δεμένη και συντροφική οικογένεια της εθελοντικής αιμοδοσίας -και ευρύτερα των εθελοντών σε πολλές δράσεις του δήμου μας- να αποτελεί πάντα “καρδιά” του τόπου μας...

Χάρη σ’ αυτούς, άλλωστε, το ένα ρεκόρ συμμετοχής στις εξορμήσεις καταρρίπτει το άλλο, με τη Δημοτική Τράπεζα Αίματος να προστατεύεται και να ενισχύεται πλέον από 4.000 ενεργούς αιμοδότες, έχοντας στις… θυρίδες της 5.000 μονάδες αίματος. Χάρη σ’ αυτούς ο δήμος Νεάπολης-Συκεών κατατάσσεται στην πρώτη θέση πανελλαδικά τόσο στη δωρεά αίματος, όσο και στους δότες αιμοπεταλίων και τους δωρητές οργάνων σώματος, σύμφωνα με τον ΕΟΜ. Γι’ αυτό και πιστεύουμε ακράδαντα ότι, με την προσφορά και την υπεύθυνη στάση μας, μπορούμε να αλλάξουμε ευρύτερα τα δεδομένα και κάποτε η Ελλάδα να καταφέρει να γίνει αυτάρκης σε αίμα...

Στηρίζουμε τη θερινή Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας. Ενεργά, διαχρονικά, με χαρά και μόνη επιβράβευση το χαμόγελο του άγνωστου ασθενούς''.



Η αιμοδοσία πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Τμημάτων Αιμοδοσίας των νοσοκομείων Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο, Γ.Παπανικολάου και του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων. Μόνιμοι αρωγοί είναι η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως και οι Ιεροί Ναοί του δήμου Νεάπολης-Συκεών, το Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ, η Ένωση Γονέων Συκεών, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών και η Υπηρεσία Ατόμων με Αναπηρία του δήμου, καθώς και δεκάδες άλλοι δραστήριοι σύλλογοι και φορείς.

Ενώ, με κεντρικό σύνθημα ''Ταξίδεψε μαζί μας την Ημέρα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας'' ο δήμος του Παύλου Μελά, απευθύνεται σε όλους τους πολίτες των Δυτικών συνοικιών και κάθε σε άλλο ενδιαφερόμενο, προσκαλώντας τους σ' ένα συνταρακτικό μάθημα ζωής! Καθώς συνεχίζεται και αυτήν τη βδομάδα, η εκστρατεία εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργανώνει ο δήμος Παύλου Μελά, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 11 Ιουνίου στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου (αγίας Μαρίνης 4, 2ος όροφος, Πολίχνη), η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί από τις 9.00 πμ -12.30 μμ.


aimodosia_june_2013.jpgΗ τράπεζα αίματος του δήμου μας ενισχύεται ολοένα και περισσότερο. Ευχαριστούμε όλους τους παλιούς εθελοντές που ανταποκρίθηκαν με περισσή ευαισθησία στο κάλεσμα των κοινωνικών μας υπηρεσιών. Καλούμε, ταυτόχρονα, τους νέους εθελοντές να δώσουμε όλοι μαζί αμοιβαία υπόσχεση κοινωνικής ευθύνης και ευαισθησίας. Με το ίδιο πάθος θα συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε το δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης στηρίζοντας του συμπολίτες μας στην δύσκολη αυτή οικονομική και κοινωνική συγκυρία».τόνισε με αφορμή την αυριανή εκδήλωση ο δήμαρχος Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος.

 Οι αιμοδοσίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου «ΑΧΕΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: