Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

Πρωτιά για τον Δήμο Κορδελιού - Ευόσμου!


Μια σημαντική διάκριση πέτυχε η μαθητική κοινότητα του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου. Σε πανελλαδικό διαγωνισμό ζωγραφικής με θέμα: ''Κύριλλος - Μεθόδιος, Φωτιστές των Σλάβων'', που διοργάνωσε το Ρωσικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, η μαθήτρια της Γ' τάξης του 6ου Διαπολιτισμικού Δημοτικού Σχολείου Ευόσμου, Ιτζίδου Γεωργία, κατέκτησε το 1ο βραβείο. Η διάκριση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σπουδαιότητα, εξαιτίας του εξαιρετικά μεγάλου αριθμού των συμμετεχόντων μαθητών.

Επίσης στον ίδιο διαγωνισμό, ο Γιώργος Μαρωνίδης από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία για τα δημοτικά σχολεία, ενώ ο Λεσάι Εμμάνουελ από το 1ο ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου απέσπασε το 3ο βραβείο στην κατηγορία για τα Λύκεια και Εσπερινά Σχολεία. Η βράβευση των νικητών του διαγωνισμού έγινε την Παρασκευή 21 Ιουνίου στις 19:00μμ. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε  στις εγκαταστάσεις του Ρωσικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Εθνικής Αμύνης 2, (έναντι Λευκού Πύργου, στο χώρο του Αριστοτέλειου Θεάτρου στον 1ο όροφο).

''Οι μαθητές του Δήμου μας μας έκαναν για ακόμη μια φορά υπερήφανους και μας γέμισαν με χαρά, αναδεικνύοντας το ταλέντο και τη δημιουργική τους φαντασία και αποδεικνύοντας περίτρανα πως το μέλλον αυτού του τόπου είναι οι άνθρωποί του και ιδιαίτερα η νέα γενιά, που έχει τις δεξιότητες και τις ικανότητες για να ξεχωρίσει'' τόνισε ο Δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Στάθης Λαφαζανίδης.

''Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές μας για τα βραβεία που απέσπασαν εκπροσωπώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δήμο μας. Οι μαθητές απέδειξαν πως μέσα από την καλλιτεχνική δημιουργία μπορούν να στείλουν το δικό τους αισιόδοξο μήνυμα και να συμβάλουν με τη δημιουργικότητά τους σε ένα καλύτερο και πιο αισιόδοξο μέλλον'' δήλωσε η Εντεταλμένη σε θέματα Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, Αβρόρα Σαββίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: