Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Την ίδρυση Εθνικού Μητρώου Καρκίνου Μαστού, ζήτησε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας



Tην ίδρυση Εθνικού Μητρώου Καρκίνου Μαστού , αλλά και «Εθνική Επιτροπή Επεξεργασίας, των Εθνικών Κατευθυντήριων Οδηγιών στο ίδιο αντικείμενο», ζήτησε από την Ηγεσία του Υπουργείου Υγείας η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας (ΕΕΜ) κ. Λυδία Μουζάκα κατά την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή, Γεωργίου Ζωγράφου, με τίτλο «Εθνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες στη χειρουργική του καρκίνου του Μαστού», στη Μεγάλη Αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρόταση της προέδρου της ΕΕΜ έγινε δεκτή με ενθουσιασμό και παρατεταμένο χειροκρότημα από τους παραβρισκόμενους. Το κόστος, για την ίδρυση Εθνικού Μητρώου Καρκίνου Μαστού, όπως τόνισε η κ. Μουζάκα, είναι ελάχιστο, ενώ το όφελος πολλαπλάσιο.



Παράλληλα η πρόεδρος της ΕΕΜ διευκρίνισε πως η σύσταση «Εθνικής Επιτροπής Επεξεργασίας, των Εθνικών Κατευθυντήριων Οδηγιών στον καρκίνο του μαστού» θα είναι καθοριστική για την θέσπιση των Ελληνικών Κατευθυντηρίων Οδηγιών.

Στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Ζωγράφου παραβρέθηκαν ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Μάριος Σαλμάς, ο Πρύτανης του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης, ο Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Μελέτης-Θάνος Δημόπουλος, ο Πρόεδρος του ΚΕΣΥ, Παναγιώτης Σκανδαλάκης, ο Διοικητής της Α’ Περιφέρειας κ. Κοτζαμάνης, ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Μιχάλης Βλασταράκος, ο Πρόεδρος της Χειρουργικής Εταιρείας, Γεώργιος Αντσακλής, ο Καθηγητής Χειρουργικής και Πρόεδρος των Χειρουργικών Κλινικών του Παν/μίου Αθηνών, Γρηγόρης Κουράκλης, Ακαδημαϊκοί, Ομότιμοι και εν ενεργεία Καθηγητές, ο τ. Πρόεδρος του ΚΕΣΥ  Βασίλης Γολεμάτης κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: